Tokat’ın hangi ara sokağına girseniz değişen bir şey yoktur da , burası diğerlerinden çok farklı.

Sevgili trafik müdürüm, son günlerde GOP bulvarı üzerinde yeni girişimleriniz oldu. Küçük kısa korkuluklarla kazalara yol açabilecek dönüşleri engellediniz çokta güzel oldu.

Siz birazda Tokat’ın çarşı yöresindeki ara sokaklara girseniz.

Örneğin, Hızarhane Caddesi’ne. Bu caddeye Behzat Deresi’nden giden ucundan giriş yasaktır. Eğer veteriner Burhan Yamanoğlu’na uğramak isterseniz. Behzat Deresi yönünden güneye doğru gideceksiniz Ziraat Bankası ile Hükümet Konağı arasından ana caddeye çıkıp eski Ali Yücel Spor Salonu’nun ( yeni lüks otel) Halk Bbank arasından inip Yamanoğlu’nun işyeri önüne varacaksınız. Ama işyerinde işinizi görmek için aracınızı park edeceğiniz tek yer yüzeli metre otedeki Akbay Otopark’tır.

O parkında kapasitesi küçük olduğundan her zaman park yeri bulamazsınız.

Hızarhane Caddesi’ne kuzeyden çıkış Meydan Camii karşısından Abidin Karaçayırlı’nın iş yerinin önünden geçen sokaktandır.Yani Esnaf Kefalet Odasının köşesinden inen sokak.

Bu sokak çift yönlü trafiğe açıktır. Sevgili müdürüm, etkililer ve yetkililer, günün çeşitli saatlerinde bu sokaktan birkaç kez geçin.

O sokak vatandaşların kullanımı için mi? Yoksa ticari depoların işgali için mi hizmet veriyor?

Kaldırım diye bir şey bulamazsınız. Kaldırımlar Tokat esnaf geleneğine uygun olarak işgal altındadır. Hatta sokak asfaltı bile esnaf işgalindedir. Esnaf dükkanlarında olanı yığar kaldırama ve asfalta da arabalar iki yönlü park edilir, sen bu sokaktan sıkıysa geç.

Ha, bunları kaldırım ve asfalt işgallerini önlemek trafik müdürünün görevi midir? Önce elbette belediyenin.

Be kardeşim ilimizde böyle şeylerle ilgilenen belediye olsaydı ben sizi rahatsız edermiydim?

Bu belediyeye ben bu konuda en az 10 tane yazı yazdım sonradan öğrendim ki Tokat’ta belediye böyle şeylere ilgi duymazmış “altmış proje” edebiyatı ile dizi yazarmış.

Sevgili müdürüm sizi onun için rahatsız ettim eğer o söylediğimiz sokağa bir yol düşünürseniz çok sevinirim ama esnafın malzeme indir bindir saatine denk gelmeyin çünki hiç geçemezsiniz.

Eğer meşhuuuuur yan etkiler sizi de etkiliyorsa hiçte rahatsız olmayın. Biz arabamızın hasar görmemesi ve kavgadan uzak kalmak için yasak yollardan evlerimize ulaşırız sizde bize ceza bindirimini sürdürürsünüz böylece cari açık kapatmaya bizim aracılığımızla sizinde hizmetiniz olmuş olur.

Bu tür sokaklardan Tokat’ta çok varda bu sokakta ön önemlilerinden biri.