Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde akademik boşalma var. Aldığımız duyumlara göre akademik kadronun önemli bir kısmı başka üniversitelere gidiyorlarmış. Daha öncede zaten bir gurup gitmiş.

Bunlardan Tokat hayvancılığına can veren Jeoteknik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş Niğde Üniversitesi’ne gidiyor.

Bu Zafer Ulutaş ki Tokat’ta hayvan ırkı ıslahında büyük atılımlar yapan hayvan üreticileriyle iç içe olan Tokat hayvancılığının gülen yüzüydü.

Gidenlerden diğer biri, Genel Cerrah Prof. Dr. Hüseyin Ayhan Kayaoğlu, kendisini öylesine kanıtlamış bir tıp adamı ki yurt dışından ve ülkenin her yerinden kendine hasta akını olan değerli bir hoca. Hem tıp bilgisi hem insancıl davranışı ile ilgi gören biri.

Prof. Dr. Operatör Taner Güneş ortopedi alanında soyadı gibi bir güneş.

Çok uzun yıllardır Tokat’ta. Güler yüzlü tatlı dilli ilmii kariyeriyle gönüllere yerleşmiş bir bilim adamı.

Bunlar gidiyor üniversitemizden daha gitme hazırlığı içinde olanlarda var. Adli tıp doktoru bunlardan birisi. Tokat’ta tek olan adli tıp doktoru da gidiş hazırlıkları içinde diye duyum aldık.

Bu kadar değerli bir kadro Tokat’ı neden terk ediyor? Böyle bir gidişin altında yatan nedir? Başarılı bir kadronun gidişinden rahatsız olup durdurulması için çaba gösterenler var mı?

Böyle bir çabanın olduğunu sanmıyoruz ama bu gidişin durdurulması için bir şeylerin yapılması gerekliliğini vurguluyorum.

Bu kadronun Tokat’tan gidişinde açılan boşluk nasıl doldurulacak?

Eğer imkanı varsa bu gidişin önü kesilsin, bu kadro durdurulsun, gidiş nedenleri araştırılsın. Çünkü bu gidişin arkası gelecek gibi.

Hatta sormak gerekir üniversitemizde yani GOP Üniversitesi’nde neler oluyor?