Bingöl’deki iğrenç saldırının ardından vurularak öldürülen PKKlılardan birinin cenazesinin Diyarbakır’da kaldırılması sırasında yürekli bir polis çıktı ortaya. Aylardan beri özlediğimiz sözleri söyledi, devleti koydu ortaya. Ciddi bir devlet duruşu yaptı.

Cenaze defnini yine bildikleri kurallar içinde, “örgüt cazgırlığı” ile yapmak isteyenlere özelliklede orada bulunan PKK partisi yetkililerinin gözünün içine baka baka “şehit bizim. Şimdi bizim konuşma zamanımız. 4 aydır sizinle hergün karşı karşıya geldik. Çözüm süreci nedeniyle beni hiçbir zaman böyle görmediniz. Çelik yelekli, kasklı, silahi hazır vaziyette.

4 aydır siz konuştunuz. Şimdi bizim konuşma zamanımız. Bingöl’de katledilenler ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, meslektaşlarımız. 250 bin kişi şuanda beni dinliyor ve benim arkamda.

Burası Diyarbakır. Size söyleyeceklerimi iyi dinleyin. Cenazeyi 75 m. Çevre yolundan alarak bizim eşliğimizde, konvoyda kesinlikle siren sesi herhangi bir işaret terör örgütünü simgeleyen hiçbirşey istemiyorum. Olduğu anda durdurulacak ve müdahale olunacak.

Serhildan’ı ( baş kaldırı) siz bize öğrettiniz. BİZDE SİZE T.C DEVLETİ’NİN PARÇALANAMAYACAĞINI, YIKILAMAYACAĞINI ÖĞRETECEĞİZ” dedi ve ciddi bir kararlılık sergiledi.

Öylede oldu. Cenaze polis müdürünün söyledikleri doğrultusunda defnedildi.

Öptüm seni sevgili polis. Hemde binlerce kere yiğit müdür. “beni hiç böyle görmediniz başında kask, sırtında çelik yeleği silahı mermi dolu ve atışa hazır. Size hep sevgi sunduk en zor anlarımızda bile. Ama bundan böyle , öyle olmayacak. Aldığınızdan çok fazlasını vereceksiniz. Macun tüpten çıktı” demek istiyordu yiğit müdür Lütfi Çiçek.

Yüreğimize su serptin yürekli çocuk. Devlet diyemedi senin dediklerdini. Devlet duramadı senin gibi.

Bana öyle geliyorki, başta şehit polislerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları seni ayakta alkışladılar.

Rahatladım sevgili polisim. Demekki sizin gibilerde varmış bu ülkede.

Seninle senin gibilerle gurur duyarız.

Ancak... Geçenlerde OTܒdeki olaylarda görüntülere yansıyan polislerden bir grup bir örgüt işareti ile, bir başka grupta “rabia” işareti yaparak yanlarını ve yönlerini ortaya koyuyorlardı. Güya bunlar da polisti. Yani T.C’nin polisi değil bir örgüt polisi olduklarını kusuyorlardı. Senin o yürekli sözün “T.C BÖLÜNMEYECEK, YIKILMAYACAK.”Onlarada gitsin. Onlarda bilsinler bunu ve devletin polisi olsunlar eğer olabilirlerse.

Hani sözünün bir yerinde diyorsun ya “250 bin kişi arkamda”, hayır yiğidim sen ve senin gibilerin, ülkesini seven, herkes arkasında.

Diyarbakır güvenlik şube müdürü sevgili Lütfi Çiçek seni kutluyor, alnından yüzlerce, binlerce öpüyorum ve iyiki sen ve senin gibiler varsınız diyorum. Az da olsa rahatlıyorum.