Geçtiğimiz günlerde Tokatspor’da Türkiye’de hiçbir spor kulübünde yaşanmayan şeyler yaşandı.

Tokatspor’da iki kez başkanlık yapan birisi alacağına karşılık Tokatspor’a icra gönderdi, mallarına haciz koydurdu.

Sami Ülkü denilen bu arkadaş, Tokatspor’un başına gelirken, bir yığın maddi vaadlerle geldi. İstanbul’daki iş adamlarını kulübe hizmete ve maddi yardım konusunda bütünleştirdiğini medyada defalarca açıkladı.

Afaki bir sürü şeyler söyledi.

Söylediklerinin hiç birisi olmadı. Onun gününde Tokatspor çok kötü günler yaşadı. Sonunda bıraktı, gitti.

Giderken de bir harman dolusu şaibeler bıraktı.

Sonunda Tokat kamuoyunda bir kanı doğdu. Sami Ülkü Tokatspor’a hizmet için değil, Tokatspor’u kullanarak Sigara Fabrikası’nın arazisinden rant sağlamak için gelmiş. Onu da elde edemeyince bırakıp gitti deniliyor.

Sami Ülkü konuyu biraz da kişisel sürtüşmeye döküyor. Uzun Burun Tesislerinden Adnan Çiçek’in adı silinsin. Alacağım paradan vazgeçeceğim dediği söyleniyor.

Sami Ülkü’nün eğer Adnan Çiçek ile bir sorunu varsa kozunu kendi yeteneklerini kullanarak paylaşsın Adnan Çiçek’le. Tokatspor’u bu işe aracı yapmasın.

Bir trilyona yakın alacaktan söz eden kişinin on bin lira bile tutmayacak, kulübün kullanım eşyalarına el koyup, Tokatspor’lu futbolcuları kaldıkları yerden etmesi alacak tahsilinden öteye bunu yapan kişi için yüz karartan utanç kaynağıdır.

Tokatspor Kulübü Başkanı Emin Yılar çok efendice sözler etti medyada. Hele de Sami Ülkü kendisine yaraşanı yaptı. Biz de kendimize yaraşanı yapacağız dedi ve kendine ve Tokatspor’a yaraşan bir tavır sergiledi.

Tokatspor Gaziosmanpaşa Stadyumunda perşembe günü yaptığı antremana geçmiş dönemde Tokatspor’a başkanlık ve yöneticilik yapmış kimselerin büyük çoğunluğu gelmişlerdi. Olayı kınadılar. Tokatspor’un yanında olduklarını ve sonuna kadar destek vereceklerini yinelediler.

Tokatspor’un eski yöneticilerinden Orhan Gürgünoğlu’nun çok dikkat çekici bir vurgulaması vardı. Bundan böyle Tokatspor’un başına getireceğimiz kişiler için daha hassas davranmalıyız dedi Orhan Gürgünoğlu.

Eski başkanlardan Dr. Ali Çelik, olayı provake olarak değerlendirirken, Mustafa Demir ve Muhsin Kurulay yapılanları kınadıklarını bildirdiler.

Tokatspor bu yarayı da sarar. Çirkinlikte yapanda kalır.

Sami Ülkü’nün Tokat’tan ilk gidişini iyi bilenler dönüşü olmayan son gidişine hazırlıktır bu yapılanlar değerlendirmesi yapıyorlar.

Tokatspor futbol takım kaptanının bir sözü çok önemli biz çadırda da yatar kalkar Tokatspor’a hizmet veririz. Sorunu çözecek olanlar Tokatlılardır. diyor.

Sami Ülkü’nün alacağı varsa elbette alsın ama şaibelerle dolu ve böylesine bir çirkin yolla değil.