Reşadiye'nin en büyük özelliklerinden biri eğitime olan yakın duruşudur. Kendi çabalarıyla ortaokul açılışının ardından yine kendi çabalarıyla Tokat'ın birçok ilçesinde ortaokul bile yokken Reşadiye'li, tamamı halkın katkısıyla Reşadiye Lisesi'ni özel lise olarak hizmete soktu ve uzun bir sürede tüm giderlerini Reşadiye halkı karşıladı.
Bu tarihlerde Niksar'da bile lise yoktu.
Eğitime tutku Reşadiye'nin gen yapısında vardır. Bu nedenledir ki bilim ve kültür alanında Reşadiye'li büyük yer tutar ülkemizde.
Reşadiye lisesi açılışından bu yana bir çok başarıya adını yazdırmıştır. Ancak şu son başarı çıtayı bir hayli yükseltmiştir.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada Reşadiye lisesi 2012 yılı LYS istatistiklerinde kendi türündeki liseler arasından biyoloji dersi Türkiye birincisi olmuştur.
Bu, ülke ölçeğinde büyük bir başarıdır.
Bu başarının yaratıcısı başta, Reşadiye Lisesi biyoloji dersi öğretmeni Umut Şahin olmak üzere okul yönetimini ve hele hele de, o başarının kır çiçekleri sevgili öğrencileri yürekten kutluyorum.
Bazı şeyler az olduğu zaman değerlidir. Bu tür başarılara da çok sık rastlanmaz.
Reşadiye Lisesi'nin bu başarısı ülke düzeyinde olduğu için çok çok önemlidir.
Bu önemi başta ders öğretmeni Umut Şahin, onun öğrencileri ve okul yönetimi doya doya yaşamalıdır.
Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem öğretmen Umut Şahin'e Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı armağan ederek onu onure etmiş. Duyarlılığına teşekkür ederiz ama yetmez.
Reşadiye lisesinin bu denli başarıları ilkte değil. 2010-2011 yılı sınav sonuçları da Türkiye standartlarının üzerinde.
Ülke düzeyindeki başarı en az il düzeyinde ilgi görmelidir.
Başarısını gururla karşıladığımız YGS Türkiye 10. sevgili öğrencimiz Emsal Aydoğdu'yu ödüllendirerek bu konulardaki duyarlılığını bir kez daha öne çıkaran değerli Valimiz Mustafa Taşkesen'in Reşadiye Lisesi'ne uzak duracağını hiç sanmıyorum.
Bir eğitimci ve toprak birlikteliği ağabeyleri olarak sevincimi onlarla paylaşıyor, sevgili Umut Şahin'i Reşadiye Lise'si yönetimini ve hele hele de başarının parlayan yıldızları sevgili öğrencileri yürekten kutluyor, onları daha büyük başarılarda görmeyi diliyorum.