Dünyanın başına büyük sıkıntılar açan korona virüsün, etkisini kaybetmeye başladığı görülüyor.

Salgın sonrası için köklü düzenlemeler, programlar, tasarruf tedbirleri öncelik kazanıyor.

19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve SpBayramını ne yazık ki evlerimizde, yüreklerimizde kutlayacağız.

Samsun'dan doğan güneş Anadolu'yu ilmek ilmek dokudu. Hür ve bağımsız yaşamayı yeniden sağlamak için canını, rütbelerini de hiçe saymıştı Atamız.

İstanbul'da İngilizlerin himayesini kendilerine uygun gören çıkarcı, mandacı güruhu, Samsun güneşinden çok rahatsız oluyordu. İngiliz boyunduruğu onlara yetiyordu.

Samsun'dan doğan güneş Amasya tamimi, Sivas-Erzurum Kongreleri, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, insan hak ve özgürlüklerinin habercisiydi. Milletimiz inanmıştı, güvenmişti. Bayramımız kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaşlarına Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum.

Egemenliği millete ait kılan, insan onuruna en yakışan Cumhuriyet ve demokrasinin başlangıcı 19 Mayıs 1919.

Birileri hala küçük beyinleriyle Atatürk ve silah arkadaşlarına saldırmayı görev bilirler. Eserlerine saldırır, sinsice fırsat buldukça bu değerleri tırtıklamayı maharet de sayarlar. Utanmadan, sıkılmadan "Kurtuluş Savaşını keşke Yunanlar kazansaydı" hezeyanını, çirkefliğini bu ülkede rahatça ifade edebilmişlerdir. Bu kişilere itibar gösterenlere de aziz milletimiz şahit olmuştur.

Ülkemizde yaşanan sıkıntıların başında, hedeflerden sapmaların rolü büyüktür.

Demokrasi, hukuk, insan hakları, özgürlükler ifade özgürlüğü de dahil gerçek demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmıyor.

Seçim ve siyasi parti yasaları, seçim barajı 1980 darbesinin yasalarıdır. Ülkemiz geleceği için demokrasiye uygun hale getirilmelidir.

Cumhuriyet ve gerçek demokrasi, hukukun tam bağımsız ve tarafsızlığının sağlanması, son derece büyük önem taşıyor.

Aziz milletimiz atasına şükran borçludur. Onun içindir ki sevgisi her geçen gün daha da coşkuyla artmaktadır.

Güneşin önünü kesmek zaten mümkün de değildir.

Sevgi ve saygılarımla