Milletleri bir ve beraber yapan değerleri vardır. Bizim de devlet olarak, millet olarak bir ve beraber yapan, birlikte paylaşmaktan gurur duyduğumuz, kutladığımız bayramlarımız ve anma günlerimiz de vardır.

İlk Bayramımız bugün kutlayacağımız 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’dır.

Kurtuluş Savaşı bir taraftan devam ederken, milletin egemenliğini temel alan kararlar da alınmıştır.

Egemenliğin millete ait olması, sonraki gelişmelerle, 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u getirmiş, 29 EKİM CUMHURİYET Bayramıyla taçlandırılmıştır.

23 Nisan, Cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, birey hak ve özgürlüklerinin başlangıcıdır.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demenin temel taşıdır.

Ülke yönetiminde kararları milletin vermesi, özgür iradeleriyle kendi belirleyip seçtikleri milletvekili temsiliyle olması temel kural kabul edilmiştir.

Günümüze baktığımızda, TBMM’ni oluşturan milletvekillerimizi sayın Genel Başkanlar sıralar. Partilisine de ister kabul et, iste kabul etme, benim tercihimi kabule mecbursun derler.

Bazen de partilileri toplar, illerde oy sandıkları kurup milletvekili sıralamasını yapacağız, derler. Oylar verilir akşam saati gelince oylar sonuçları açıklamazlar, çuvala doldurup genel merkeze götürürler, partilileriyle dalga geçerler, önemsiz de sayarlar.

Egemenliğin millete teslimi için, milletvekili sıralamaları 1980 darbesi öncesi olduğu gibi, partilere kayıtlı üyelerin hakim nezaretinde, kullandıkları oylara göre yapılması, gerçek demokrasinin temel taşıdır. Millet, vekilini kendisi belirlemelidir.

Liderlerin yaptığı sıralamalarla, milletvekili seçilenlerin, lidere mecbur kaldıkları, düşüncelerinin hiçbir değer taşımadığı gerçeği günümüzde de halâ yaşanır durumdadır.

İçinde bulunduğumuz partili Cumhurbaşkanlığı sistemi tek adam sistemidir. Sıkıntılarını milletçe yaşıyoruz.

Aziz Türk Milletinin 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Daha büyük coşkularla eskiden olduğu gibi kutlamak dileğiyle…

Sevgi ve saygılarımla…