Memur ve memur emeklilerine 2022 yılında ödenecek miktarlar açıklandı. Maaş artışları enflasyon rakamları dikkate alınarak açıklanmakta.

Son olarak elektrik, doğalgaz, vergi harçları, otoyol köprü geçişleri ve birçok kalem zamları, Aralık'ın son gecesi yapıldığı için 2022 değerlendirmelerine katılmamıştır.

Bu nedenle 2021 yılı enflasyonu zamlar hariç tutularak yüzde 30'larda açıklandı.

ENG teknik uzmanlarının açıkladığı 2021 yılı enflasyonu yüzde 80 oldu.

Ülkemizi 19 senedir tek başına yöneten iktidar 2002 yılında görevi devraldığında enflasyon yüzde 27 idi.

Birçok krizlerin yaşandığı 2002'den daha kötü durumda olduğumuz bu rakamlarla belgelenmiş, ispatlanmış oldu.

Maaşların artması sıkıntıları gidermiyor. Fiyatların hızlı artışı maaş artışlarının çok önüne geçiyor. Eskiyi çoktan arar hale geliyoruz.

Ülkenin ekonomisi, yanlış tercihler uygulamalarla bozulmuş, insanımız geçim sıkıntısına düşmüştür.

Yapılan çeşitli özelleştirmeler, kapatılan firmalar, yıkılan fabrikalar nedeniyle, günlük yaşam pahalanmış, geçim zorlaşmıştır.

Cumhuriyet döneminde milletin vergileriyle kurulmuş, üretim, istihdam yaratmış yüzlerce fabrikamız, yatırımımız özelleştirilerek, bugünkü sıkıntıların temeli atılmıştır.

Şeker fabrikaları, sigara fabrikaları, kağıt fabrikaları, cam sanayi, Sümerbank ve diğerleri. Ayrıca elektrik, doğalgaz ve akaryakıt üretim tesislerinin özelleştirilmiş olması, piyasanın raydan çıkışına neden olmuştur. Fiyatların denetim gücü özele terk edilmiştir.

Özelleştirmeler gelişmiş ülkelerde uygulanmıştır. Alt yapısını sanayi yatırımlarını, işsizliğini çözmüşler, vatandaşlarını müreffeh hale getirdikten sonra özelleştirme yapmışlardır.

Bizde ise özenti olarak hiçbir ülke sorunu çözülmeden özelleştirmeler yapılmış, fabrikalarımız, tesislerimiz yok edilmiştir.

Değerli okuyucularıma çok net günlük kullandığımız şekerden örnek veriyorum. Arif olanlar anlar, anlamayanlara davul zurna çalsanız kafi gelmez. O kafalar işlerine gelmeyeni görmezler, duymazlar.

Üç kilo kristal şekeri 04.01.2022 tarihinde 29,90 TL'ye aldım.

Şekerin kilosu 10 TL olmuşsa, sistemi savunmak iyi niyetle bağdaşmaz.

Getirildiğimiz, yaşatıldığımıztam budur.

Maaşa yüzde 50 zam yapsanız hiçbir katkısı olmayacaktır.

Fiyat artışları canlar yakmaktadır. İpin ucu kaçırılmıştır.

Sevgi ve saygılarımla.