Memurlarımızın, emeklilikleri ve halen aldıkları maaşların iyileştirilmesine yönelik 3600 ek gösterge konusu 5-6 senedir gündem konusuydu.

İktidar, her seçim öncesi 3600 konusunu gündeme getirir, seçildikten sonra unutulup giderdi. Verilen sözler yerine getirilmiyordu.

Millet ittifakını oluşturan siyasi partiler, 3600 konusunu gündemlerine almışlar, memurlarımıza da kesin olarak uygulayacaklarını açıklayınca, iktidar da koltuk korkusu altında alelacele, bilimsel, hukuki, vicdani temele dayandırmadan, 2023 yılında uygulanmak üzere çok detay da verilmeden açıklamaları yapılmıştı.

Kamuda görev yapanlar arasında eşitsizlik, adaletsizlik ayrım olmalı ki konu ile ilgili yoğun şikayetlenmeler oluyor.

Bir kurumda yıllarca sorumluluk almış bazı kadro sahiplerinin uygulamadan yararlanamadıkları ifade edilmektedir.

İlgili kurumlarda bölüm şefi olarak kadrolu sorumluluk taşıyanların kapsam dışı bırakıldıkları yönünde şikayetlenmeler yoğunlukta.

Kurumların yükünü çeken, Şube Müdüründen sonraki sorumluluk sahibi şeflerin hakları adeta gasp edilmektedir.

Bir de kurumlarda yeni yeni ihdas edilmiş örneğin UZMAN kadrolarına memur olarak atananlara, hiçbir tecrübe ve sorumluluk yüklenmeden 3600’den yararlanır hale getirilmesi istihdam ve devlet bürokrasisine aykırı uygulamalardır.

Kamudaki beyin birikiminin adeta tasfiyesine matuf da görülmektedir.

Özellikle millet ittifakı partilerinin yanlış uygulamalara tepkileri önem taşıyor. Kamuda eşit olmayan, adaletsizliklere neden olacak içeriğin yeniden değerlendirilmesinde, gereken itirazların yapılması beklenmektedir.

Öyle anlaşılıyor ki bu uygulama kamuda çalışanları da ayrıcalıklı hale getirecek durumdadır.

Sevgi ve saygılarımla…