Bir Tokatlı olarak gurur duyuyorum… Memleketimin STK’larında yönetime talip olanlar birbirinden değerli isimler olarak karşımızdalar. Hepsinin tertemiz bir hikâyesi, başarılı iş yaşamları ve toplumda güvene dayalı yerleri var.

 

Tokat’ın insan kaynağı aşağı yukarı böyle işte: Güven, çalışkanlık ve başarı…

 

Topraklarımızdaki bereket insanımıza yansımış. Ahlaklı, dürüst ve ağzından çıkana her daim sahip çıkan bireylerin oluşturduğu yapıya sahibiz. Çoğunlukla böyleyiz en azından. Dolayısıyla şanslıyız. Şimdi, seçim sürecine giren odalarla bu yapıları daha da güçlendireceğiz.

 

Mesela, kentin en önemli sivil toplum kuruluşu Ticaret Odası’nda mevcut başkan Dr. Ali Çelik ve başkanlığa aday isimler Erol Can ile Ahmet Sami Ülkü için kim ne diyebilir? Elbette herkesin bir görüşü ve bu görüşlerin içeriğinde eleştiri ve övgü olacaktır. Dr. Ali Çelik’in uzlaşmacı tavrı, Erol Can’ın sadelikle harmanladığı iş ve ticaret hayatı ve Ahmet Sami Ülkü’nün girişken, projeye yönelik bakış açısı hepimizin dikkatini çekiyor.

 

Kimse kimsenin şahsına, iş ve özel yaşamına bir şey diyemiyor. Niye? Çünkü hepsinin hayatı birbirinden temiz. Bundan daha güzel ne olabilir ki… Erol Can, Sami Ülkü ve Ali Çelik, Tokat’ta isimleri marka olan insanlar olarak kamuoyunun karşısına çıkıp kendi camialarına ve ötesinde bu şehrin insanlarına hizmet etmek istiyorlar. Hangisi kazanırsa kazansın, sonuçta kazanan Tokat Ticaret Odası ve Tokat olacak; çünkü adaylar kaliteli, çünkü adaylar tertemiz, çünkü adaylar bu toprakların asil adamları…

 

Gelgelelim Ticaret Borsası’na…

 

Mevcut Başkan Lütfi Bora ve Ali Bıçakçı başkanlık için yarışacaklar. Lütfi Başkan ziyaretimize geldiğinde yaptığı çalışmaları aktarırken “Borsayı borçla devraldık, şimdi 20 milyon liramız var.” dedi. Rakibi Ali Bıçakçı için de güzel şeyler söyledi. Centilmenlik buydu, hemşerilik böyle olurdu.

 

Keza Ali Bıçakçı da aynı minvalde konuştu, konuşuyor da. Lütfi Bora gibi mazisi tertemiz ve kendine güveniyor. Kazanırsa, devralacağı bayrağı daha da ilerilere taşımak arzusunda. Borsa üyelerine ve Tokatlılara artı değer katacak her platformda üzerine ne düşerse yapmaya hazır.

 

Tokat’ın “5’i bir yerde” altın adamlarının çıktığı adaylık yolculuğu başta şahısları ve aileleri olmak üzere, memleketimiz Tokat’a ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim. 

 

Allah utandırmasın.