İşçilerimize uygulanacak asgari ücret 2022 yılı için 4.250 Tl olarak açıklandı.

Asgari açıklanmadan 2 saat önce de Merkez Bankası politika faizini 15'ten 14'e düşürmüştü.

Önceki indirim uygulamalarından ders çıkarmayanlar kimseye katkısı, faydası olmayan faizin, rakam olarak düşürülmesini isteyenler kurların nasıl çıkacağını yine anlayamadılar.

Kur artışının, ülke ekonomisine getirdiği yükleri, bugün ilkokula giden çocuklar bile anlayacak durumdadır.

Benzine her gün zam, mazota 1 TL'yi aşacak zammında açıklanacağı haberleri yer alıyor. Paramız değer kaybetmeye hızla devam ediyor.

İthale dayalı ürünlerin fiyatlarının hızla artması ekonomiyi, ticareti felç etmeye devam ediyor.

Asgari ücretin durumunu dolarla, altınla mukayese edenler adeta suçlanıyor.

Her şey bir tarafa, doları, euroyu kenara koyun, unun, ekmeğin, yumurtanın, peynirin, yağın, zeytinin ve yaşamı devam ettirmek için gerekli şart olan yiyeceklerin etiketleri kurlardaki artışın da önünde olduğunu herkes kabul etmek mecburiyetindedir. Gerçeklertadadır.

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı. Birkaç günümüzü, belki birkaç ayımızı bir nebze nefes almaya fırsat verecektir. İyi bir gelişmedir.

Fiyat artışları durulsa asgari ücret normaldir. Ama her şeyin fiyatı hızla yükselir ise ücretin artırılmasının işçiye katkısı olmayacak, eskiye dönülecek demektir. Enflasyon belası silip süpürüyor. Mücadele enflasyonla olmalı, hayat pahalılığının önüne geçilmeli.

Fiyatlar füze gibi her gün yükselirse, asgari ücretin durumunu düşünmek can sıkıyor. Fiyatlar artmasın ücretlere zamma da gerek kalmaz.

Emeklilere de yüzde 20anında zam haberleri medyada yer alıyor.

Çalışan memurlarla emekli memurun yaşam şartları, insanca yaşama hakları nasıl korunacak? Emekli olunca hangi yaşam uygulamalarından, standartlarından fedakarlığı öngörülüyor?

Hayatını, gençliğini, gücünü devlete, millete hizmetle geçirmiş, 25-30 yıl sıkıntılar içerisinde görev yapmış memur emeklilerinin hizmetini kimse göz ardı edemez.

Avrupa ülkeleri emeklileri, turist olarak ülkemize gelir, tatillerini yaparlar, bizim emeklimiz ise hangi markette alacağı ürünün fiyatı daha uygundur diye maraton yapar her gün.

Şu model bu model bırakın bunları, masalları, Almanya bize en yakın, en güzel örnektir. Gelişmişi, güzeli örnek almak yerine, başka natifler aramak totaliterliğe heveslerin sonucu olmalıdır.

Unun, ekmeğin, yağın, peynirin, akaryakıtın, yumurtanın yaşamak için hayati önem taşıyan ürünlerin fiyatları, gerçek enflasyonu göstermektedir. Asgari ücret işe yarasın deniyorsa fiyat artışları enflasyonla mücadele hayati önem taşımaktadır.

Asgari ücret tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.

Sevgi ve saygılarımla.