Tokat Merkez Bilim, Sanat, Kültür ve Gençlik Eğitim Merkezi BİLSEM için kollar sıvandı. 30 Mayıs 2022’de ihalesi yapılacak olan BİLSEM, Tokat’ın yarınları için atılmış çok ama çok büyük bir adım. Edindiğim bilgilere göre BİLSEM, Türkiye’de bir ilk olacak. Benzeri bir kurum Japonya’da yer alıyor. Hizmet vermeye başladığında çok ses getirecek, ülkemize örnek olacak müthiş bir projeye daha ev sahipliği yapıyoruz anlayacağınız.

 

Teknolojinin esareti altındaki gençlerin bilim, sanat ve kültürle haşır-neşir olacakları, zamanlarını dört duvar arasında ekranlara bağlı olarak değil de kendilerini her türlü geliştirecekleri bir ortamda geçirecekleri BİLSEM ile yeni ufuklara yolculuklar başlayacak. Gerek hafta sonları gerekse de hafta içi “nereye gidelim?” sorusunun en net yanıtı belki de BİLSEM olacak. BİLSEM yalnız gençlere değil, her yaştan insanımıza hizmet verecek; bilimin, sanatın ve kültürün yaşamımızdaki hak ettiği değeri hatırlatacak ve çok büyük bir boşluğu dolduracak.

 

Anne-babalar çocuklarını AVM’lere değil BİLSEM’e götürecek, evlatlarının sanat ve kültürle buluşmalarına vesile olacaklar. Bilimin sonsuz zenginliğinde gençleri büyüleyecek, onların ufkunu açacak ve geleceklerine yön verecek her türlü materyallerin yer alacağı BİLSEM, Tokat’ın geleceğe olan yolculuğunda önemli bir adres, değerli bir mekân ve kıymetli bir akademi olarak yerini alacak.

 

21’inci yüzyıla Tokat’ın gençlerini hazırlayacak olan BİLSEM, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi’nin eşgüdümlü çalışmasıyla ortaya çıkacak. BİLSEM’in Tokat’a kazandırılmasında büyük emeği ve rolü olan Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’i burada özellikle anmak gerekir. Sayın Bakanın Tokat’ın eğitim alanındaki atılımının baş mimarı olması hepimiz için gurur kaynağı. Sayın Mahmut Özer’e kıymetli emekleri ve büyük katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Elbette burada önceki Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali’yi de unutmamamız gerekir. Küçükali’nin BİLSEM’in kuruluşundaki unutulmayacak katkıları belleklerimizde yer alırken, şimdi Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Diyarbakır’ın ne kadar şanslı bir şehir olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Sayın Murat Küçükali’ye de Tokat için yaptığı birbirinden değerli çalışmalar ve BİLSEM’in kuruluşundaki gayretleri ve katkıları için bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyoruz.

 

Gençlerimizin bilim, kültür ve sanat alanlarında gelişiminin doruk noktası olacak BİLSEM’in kuruluşundaki unutulmayacak isimler arasında yer alan Kent Konseyi Başkanımız Abdullah Gürbüz’e de özellikle şükranlarımızı sunmak isterim. Sayın Gürbüz’ün değerli katkılarıyla şekillenen BİLSEM, kendisinin kıymetli idareciliği ve eğitimciliğiyle, gelecekte Tokat’ı kültür-sanat ve bilimin bütün alanlarında zirveye taşıyacak.

 

Valimiz Ozan Balcı, Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu ve milletvekillerimiz Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve Özlem Zengin, Milli Eğitim Müdürümüz Murat Ağar ile İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum ve Genel Sekreter Recep Gökçe’nin BİLSEM’in oluşumundaki ve sonraki süreçteki unutulmayacak rolleri, zaten başlı başına bir değerler bütününü kaplıyor. Projede emeği olan bütün kurumların gurur abidesi bir başyapıt olacak BİLSEM, Tokat’ın geleceğe olan yolculuğunda önemli bir köşe taşı…

 

Böyle bir değeri Tokat’a kazandıran her bir değerli isme, minnet ve saygıyla…