Milli bayramlarımızdan 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMIMIZI kutlayacağız.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak bastığı, güzel yurdumuza güneşin bütün parlaklığıyla doğduğu, Kurtuluşumuzun başlangıç tarihidir 19 Mayıs.

Yurdumuzun düşmanlar tarafından paylaşıldığı, İstanbul’umuzun da İngilizlerce işgal ile harap ve bitap düştüğü durumdaydı.

Mustafa Kemal milletine inanmış, güvenmiş ve milletle birlikte, esaretten, işgalden Kurtuluşa giden yola çıkıyordu.

Geleceğimizi gençlerimize bayram olarak da armağan ediyor, ülke geleceğinin muhafazası için de ‘Gençliğe Hitabe’yi yayınlamıştı.

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ” kutlu olsun. Nice 19 Mayıslara kavuşmak dileklerimizle.

Bu uğurda canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

***

Yetkili makamlar 2022 yılı yaş çay alımında kilogramını 7 TL olarak belirledi. Daha ortada 7 TL’den alınmış yaş çay yaprağı yokken, Devletin Kurumu ÇAYKUR çay fiyatlarına yüzde 47’ye varan zam yapmıştır.

Birileri, piyasadaki fiyat artışlarını önlemek amaçlı toplantılar yapar, stokçulara ağır müeyyideler uygulayacaklarını açıklarken zaten karşılığının olmadığını aziz milletimiz üstün zekasıyla görüyordu.

Çaykur’un depolarında, satış mağazalarında ve marketlerde binlerce ton stokta iken, imal edilmiş çaylara her hangi bir fiyat artışı gerektirecek durum yokken çay fiyatlarının yüzde 47’ye varan oranlarda zamlanması, milletle dalga geçmenin, stokçuluğun teşvikinin de daniskasıdır. Devlet kendi kurumlarının stokçuluğunu, keyfi fiyat artışlarıyla piyasaları perişan ettiğinin farkında bile değil. Bu uygulama haksız kazançtır. Millete atılmış kazıktır. Ayıptır, günahtır.

Dün alışveriş için Karşıyaka bölgesindeki marketlere uğradım. Baktım hemşehrilerimiz çay alımı yapıyor. Görevliler ise “sadece 2 adet verebiliriz, herkes bitene kadar yararlansın” açıklaması yapıyorlar. Diğer bir markete uğradım. Çay bölümünün sorumlusu elinde numaratör, çay fiyatlarının zamlı rakamlarını seri bir şekilde yeniliyor. Kendisine “bu çayları zamlı almadınız ki, niçin haksız yere zamlı fiyat yazarsınız?” diye sorduğumda, cevap yok! Emir kulu, ne yapsın! Yaz dediler, o da yazıyor. Milletimiz bunları hak ediyor mu?

İki market arasındaki değerlendirmeleri hemşehrilerimiz elbette yapmıştır. Fırsatları, zamcıları, etiket cambazlarını ve bunlara zemin hazırlayan Çaykur ve yetkililere her halde teşekkür etmemiştir. Ciddiyetsizliğin, sorumsuzluğun neticesi millet çaydan da kazığı yemiş durumdadır.

Tezgahındaki çayları eski fiyattan, bitene kadar zam yapmadan satan market yetkililerini kutluyorum. Helal olsun size. Haksız zammı fırsat bilip fiyatları derhal zamlandıran marketleri de ayıplıyor, kınıyorum. Alış veriş adresimin değişeceğini de net bir şekilde belirtiyorum.

Sevgi ve saygılarımla…