Merkez Bankası aldığı talimat gereği, politika faizini 1 puan indirerek 12’ye düşürdü.

Aynı gün, ABD ve İngiltere Merkez Bankalarının da bizimkinin aksine faiz artırımına gittiği açıklanıyordu.

Politika faizinin siyaseten, şekil olarak 12’ye düşürülmüş olmasının, tüketicilere, kredi kullanan kişilere, esnafa, tüccara, sanayiciye hiçbir faydasının olmadığı şimdiye kadar yapılan uygulamalarla ispatlanmıştır. Merkez Bankasından yüzde 12 ile parayı alan bankaların en düşüğü yüzde 25 faizle olmak üzere % 50’lere varan çok yüksek faizlerle kredi ve kredi kartı kullananlara kredi verdiği gerçeği göz ardı ediliyorsa bunda iyi niyet aramak, savunmak ayıptır, günahtır, bu millete atılan kazıkların da büyüklerindendir.

TV’lerin alt yazı geçişlerinde konu ile ilgili bir açıklama da sürekli dönüyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Genel Başkanı Bendevi Palandöken “faiz indiriminin piyasaları rahatlatacağını göreceğiz.” açıklamasını yapmışlar. Esnaf ve sanatkârdan da utanmazlar, temsil ettiğiniz esnafın ve sanatkârın, Merkez Bankasının faiz indiriminden faydalanmadığını, parayı ucuza alan bankaların yüzde kaçtan esnafa, sanatkâra kredi verdiğini nasıl görmezden gelirsiniz? Çok yazık.

Gelirsiniz çünkü önceki milletvekili seçimlerinde oğlunu iktidar partisi listesinden milletvekili sırasına yazdıran kişisiniz.

Esnafla, sanatkârla dalga geçilmesini, yakışmayan açıklamaları, esnafın ve sanatkârın illerdeki değerli temsilcileri nasıl değerlendirir bilinmez.

Sonuçta, kredi kullananlara daha çok kazık daha çok yük getirilmektedir.

Piyasayı, esnafın sıkıntılarını görmek istemeyenlerin, esnafın yüzüne nasıl bakacaklarını da zaman içerisinde birlikte görüp yaşayacağız.

Sevgi ve saygılarımla…