Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bayram hazırlıkları, durumu müsait olanların kurbanlık temini çalışmaları devam ediyor.

Değerli hemşehrilerimizin, Türk Milletinin ve İslam aleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramlar, kucaklaşma, paylaşma, yardımlaşmayı da beraberinde getirdiği için çok değerli ulvi günlerimizdir. Küskünler barışır, büyükler ziyaret edilir. Özellikle durumu iyi olmayan komşularımıza, akrabalarımıza olabildiğince sahip çıkılır.

Değerli hocalarımızı yıllarca dinleriz. Kurbanı tarif ederler, nasıl pay edilir anlatırlar. Komşuya, muhtaca, akrabaya ve ev halkına olmak üzere paylaşımı, en adaletli paylaşım olduğunu da yıllarca dinlemişizdir.

Şimdilerde, doğrudan bağış da tercih edilir oldu. Yardımın en makbulü insana doğrudan yapılan paylaşımlar ve yardımlardır.

Bayramlarda kaybettiklerimizi de hatırlar, dualarla, Fatihalarla yad ederiz. Mekanları cennet olsun.

4 Temmuz Pazartesi günü, TÜİK Haziran ayına ait enflasyon rakamını, tıraşladıktan sonra yüzde 78,5 olarak açıkladı.

Son 24 yılın rekoru kırılmış.

Bu orana göre memur ve memur emeklilerine yüzde 41 oranında bir maaş artışı verildi. Hayırlı uğurlu olsun.

Artırılan emekli ve çalışan maaşları, piyasada yaşanan enflasyonun yarısı bile değildir. Hayat her geçen gün daha da pahalanıyor. Paramızın değeri gittikçe değer kaybediyor. Alım gücü yok oluyor.

Her zaman ifade ettim. Maaşların artışının hiçbir değeri yok.

Önemli olan piyasa fiyatlarının yükselmesini önlemek. Zam yapmamaktır. Dahası haksız yapılmış zamların da makul seviyelere çekilmesidir.

Asgari ücret 2800 TL iken paranın gücü vardı. Şimdi asgari ücret 5.500 TL oldu. Paranın gücü hiçbir şeye de yetmez oldu. Alım gücü sıfırlandı.

Ülkede 6 ay içinde devletin bütçesi bile dayanamadı, ek bütçe şart oldu.

“TL’nin değeri düşeceği kadar düştü. Başka düşecek yer de yok.” açıklamasını Hazine ve Maliye Bakanı yapmıştı. Bu şartlarda maaşlar ikiye, üçe katlansa kimseye bir faydası olmayacak. Hayat pahalılığı önlenmediği sürece.

Bu ülkeyi 20 senedir tek başına yöneten, istediği kanunu çıkaran, atamaları yapan muktedir iktidar bu noktalara getirmiştir. Ülkeyi ben yönetmedim ya!

Sevgi ve saygılarımla…