Bir zamanların derin ayrışmaları artık ortadan kalktı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesine damgasını vuran “sağcı mısın solcu mu?” tartışmaları yok artık. Hatta SONAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hakan Bayrakçı’ya göre kendini “solcu” diye tanımlayanların oranı sadece yüzde 4,5 oranında kalıyor.

 

15 Temmuz 2016’daki Fethullahçı darbe girişiminden sonra siyasette alınan yeni pozisyonlar da bu duruma belirleyici oldu diyebiliriz. Demokratik düzeni akıl almaz bir hastalıklı ruh içerisinde ortadan kaldırmaya çalışan Fethullahçıların karşısında, bütün ayrışmaları bir kenara bırakarak mevzi alan Türk Milleti, yeni dönemin de işaret fişeğini yaktı.

 

Özellikle MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin sergilediği vatansever tutum, 15 Temmuz sonrası siyasetin mihenk taşı oldu. Darbe girişiminden sonra PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün terör yuvaları darmadağın edildi, ülke teröristlerden arındırıldı. Bu yeni siyasetin dışında kalanlar ise FETÖ’nün ayak oyunlarına alet oldular, olmaya da devam ediyorlar.

 

Ama gelin görün ki millet, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü adına çoğunluk halinde vatan savaşının en önünde mücadelesini sürdürüyor. Mevzunun sağ-sol meselesi olmadığını çoktan anladı halkımız. Esas meselenin Misak-ı Milli sınırları içerisinde özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşamak olduğunu gördü herkes.

 

Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olarak varlığını göstermesinden rahatsız olanlar, elbette “Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta ne işimiz var?” diyeceklerdi. Azerbaycan’ın milli meselesinde Türkiye’nin Rusya ile birlikte “belirleyici güç” olmasından da rahatsızlık duyacaklardı. Ve elbette sınır ötesinde teröre karşı yaptığımız operasyonlara da karşı çıkacaklardı.

 

Artık gelinen noktada azınlık olan bu grupların da çok fazla ciddiye alınmaması gerekir.

 

Çünkü bu saatten sonra milletimiz “sağcı mısın solcu mu?” sorusundan ziyade, “vatansever misin değil misin?” sualini soruyor. Belirleyici olan vatanseverlik ise Ege’de, Akdeniz’de, Azerbaycan’da, Suriye ve Irak’ta; kısaca milli çıkarlarımızın olduğu her yerde kendini gösteriyor. Solcu olmanın da sağda siyaset yapmanın da yolu milli ve yerli olmaktan geçiyor artık.

 

Yolu buralardan geçemeyenlere duyurulur…