Bülent Arınç ve bazı kişiler Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu'na seçilmişler. Bu gibilerin maaşı 13 bin lira iken, ilk oturumda birden 18 bin liraya çıkarılmış.

Birileri de sormuş maaşınız kaç diye. Vaay sen misin soran. Bülent Bey'in çok zoruna gitmiş. "Size ne benim maaşımdan. Benim maaşımı sormak edepsizliktir. Benim maaşım kimseyi ilgilendirmez. Milletvekilinin maaşını, bakanın maaşını soramazsınız."

Vay be !.. Hele Bülent Bey'e bakın hele. Bülent Bey sana o maaşı anonim şirketler, holdingler, limitet şirketler vermiyor. Ben veriyorum ben... Dibine ka sorarım o maaşı. Cumhurbaşkanına da, milletvekiline de, bakana da, valiye de ben maaşını sorarım. O benim param.

Milletin şeyine koyanlar, rant paylaşımı yapanlar, kazanç artığından ödemiyorlar o maaşı. İşçinin alın teri, çiftçinin el emeği, sanatkarın gör nuru, emeklinin vergi katkısı var o parada.

Bu maaşı sormak benim en doğal hakkımdır. Bunu edepsizlikle niteleyenler varsa, büyük boy bir aynaya baksınlar. Eğilip bükülmekten, çıkar kovalamacılığı yapmaktan bedenleri ne hale gelmiş. Hemen araya sokuşturuyBülent Bey "Ben hem insani, hem İslami düşünürüm" Şu İslamiyetiaya bari sokmayın. Çünkü İslamiyet haktan yanadır, kul hakkından yanadır.

Biz sizinaya niçin ve ne amaçla getirildiğinizi de çok iyi biliyoruz. Ne amaçla gelirseniz gelin, ne iş yapacaksınız o beni ilgilendirmez. Ama kamu kuruluşlarından alınan her bir kuruşu sormak benim öz be öz hakkımdır. Hatta görevimdir Bülent Bey.

Kurbağa gözünü açtı Bülent Bey. Benim maaşıma yüzde 5 zam yapılırken, senin maaşına yapılan yüzde 40'ın hesabını sorarım. Suskunluğum bitti Bülent Bey.

Eski kel kız değil. Bundan böyle inciğe, boncuğa yok Bülent Bey.

Görevimi yapacağım, hakkımı dibine ka arayacağım. Üzülme canım, bu halk hep uyur gezer kalmayacak. Sana aldığın maaşı da soracak, başka şeyleri de soracak.

Bu ülkede bin 800 lira asgari ücret tartışması yapılırken, sen oturduğun yerden 18 bini götüreceksin. Ve ben de hiç kimseye hiçbir şey sormayacağım. Yok ya !... Sevsinler seni.

Senin milletvekilliğinden, bakanlığından, meclis başkanlığından emekli maaşın var mı Bülent Bey ?

Vaaar. Hem de tıka basa var. Eh.. şu akıl danışmanlığını da hayrına yapsan İslami yönden daha iyi olmaz mı ? Olmaaaaz. Bizim kesemizden ödenen parayı bile sormak ne haddimize.

Biri boş bulunmuş, alın terinden, yetim hakkından, el emeğinden size ödenen parayı sormuş. Çok da ayıp etmiş doğrusu değil mi Bülent Bey ? Hatta sizin deyiminizle "edepsizlik" etmiş.

Hani Tevfik Fikret diyya Han-ı Yağma şiirinde "yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin. Doyuncaya, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin"