Tokat Müftülüğü kurumsal hizmetleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Daha önce yine bu köşede Müftülüğün çalışmalarına değinmiş, “Afrika’da yaşayan, temiz su bulamayan aileler için kermesler düzenleyen, ihtiyaç sahibi aileler için ‘Hayır Çarşısı’ projesini başlatan, ‘Kardeşimin Yanındayım’ sloganı ile İdlib’deki ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyası oluşturan ve daha yüzlerce sosyal-dini-toplumsal çalışmayı gerçekleştiren Tokat Müftülüğü, Abdullah Pamuklu Hoca’nın koordinesinde önemli işler yapıyor.” diye yazmıştık. (16 Mart 2022, Hürsöz)

 

O günden bugüne geçen 3 aylık zamanda Müftülük kadroları yine boş durmadı. Son olarak basından takip ettiğim kadarıyla 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan öğrencilere yönelik "Hüseyin Goncagül ve ekibi ile 4-6 yaş Kur'an Kursları Kapanış Programı” gerçekleştirildi. TRT Çocuk Programcısı ve Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül’ün katıldığı kapanış programına Müftü Abdullah Pamuklu’nun sözleri damga vurdu.

 

Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi için çok önemli bir yaş aralığı olan 4-6 yaşlarındaki çocukların kurslar vasıtasıyla bunu gerçekleştirmeleri çok kıymetli bir çaba. Bu çabaya ortak olan öğreticiler, çocukların aileleri ve elbette minik evlatlarımızın gayretleri o kadar değerli ki… Maneviyatını kuvvetlendiren, yaşadığı çağın hoyratlığında inandığı dinin aydınlığı ile “örnek insan” olacak bireyleri topluma kazandırmak gayesi ile yola çıkan her proje, kıymetlidir, değerlidir, önemlidir.

 

İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir projesini daha Tokat’ta gerçekleştiren Müftülüğümüz, gönüllere dokundu yine…

 

4-6 yaş Kur'an Kursları Kapanış Programında konuşan Müftü Abdullah Pamuklu’nun “Eğitim ilk olarak ailede başlar. Daha sonra yetiştirildikleri yerler ve ortamlarda şekillenir” sözleri yalın bir gerçeği ifade ediyordu. Müftü Pamuklu sözlerinin devamında şunları söylemişti:

 

“Peygamber Efendimiz bu konuda şöyle buyurmaktadır: ‘Her doğan çocuk fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan veya Mecusi yapar.’ Yine ünlü bir düşünürün bu anlamda söylediği güzel bir söz de var: ‘Fıtratıyla buluşturulmayan insan firavunlaşır.’ İşte bu noktada çocuklarımızın geleceklerini şekillendirme ve dinine, vatanına, milletine bağlı olarak yetişmeleri noktasında aileler olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Verdiğimiz örneklerden, çocuklarımızın Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine kısacası fıtratına uygun bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini anlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılından itibaren resmi olarak başlatmış olduğu 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız bu noktada çok önemlidir. 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız sayesinde çocuklarımız hep Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmekte ve Yüce Kitabımız Kur’an -ı Kerim ile erken yaşta buluşmaktadırlar.”

 

Manevi bağları kuvvetli nesiller için gecesini gündüzüne katan Müftülük personellerimizi, imam ve hatiplerimiz ile müezzinlerimizi, başta Müftümüz Abdullah Pamuklu olmak üzere tebrik ediyorum.

 

Bu ülkenin kurtuluşunun; ahlak, edep ve adap nedir bilen, ebeveynlerine hürmette kusur etmeyen, yaratılmış bütün canlıları seven ve her koşulda devletinin yanında olan bireyler yetiştirmek olduğunu unutmayanlardan olmak duasıyla…