Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal “Cumhuriyet, alfabemizi, düşüncemizi, dilimizi yok etmiştir.” demiş.

Cumhuriyet 100. yılına geliyor ama onu sindiremeyenlerin sayısı epeyce var.

Ülkemizde iki şey özdeştir. Cumhuriyet ile Atatürk. Bir bölüm Cumhuriyeti içine sindiremediği için ona doğrudan atıfta bulunamazlar, Atatürk’e yüklenirler.

Cumhuriyetin getirdiği insanca yaşam çoklarını tedirgin eder. Onların yönetimi olan ‘biat’ kültürünü insan yaşamından uzak tutar Cumhuriyet.

Cumhuriyet, insana insanca yaşamayı sergileyen büyük bir özgürlük ateşidir. Yandıkça aydınlatır, aydınlattıkça büyütür.

Bu da özgürlükten yana olmayanların hiç hoşuna gitmez.

Mahir Ünal diyor ki: “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi yok etmiştir.”

Yapma beyefendi! Cumhuriyetin kaldırdığı, dilimizden olmayan ancak dilimize çöreklenen Arapça ve Farsçadır. Kaldırdığı alfabe de Arap alfabesidir.

Bizim Türk Milleti olarak tarihimizde yer alan dilimiz Türkçedir, alfabemiz de Göktürk alfabesi, Uygur alfabesi, son alarak kullandığımız da Latin alfabesidir.

Arapça bizim dilimiz hiç olmadı. Osmanlı döneminde Türkçe kenara itildi, Arapça ve Farsça öne çıkarıldı.

Türkçe, Anadolu’da yaşatıldı ve Cumhuriyetle benliğine kavuştu, bugüne geldi.

O büyük adam Atatürk, Türk dilinin korunması için Türk Dil Kurumu’nu, Türk tarihinin korunması için Türk Tarih Kurumu’nu kurdu. Bu kurumların yaşaması için kendi bütçesinden para ayırdı.

“Bugünkü Türkçenin düşünce üretebilmesi mümkün değildi.” diyor bu beyefendi.

Cumhuriyet döneminin büyük yazarları Falih Rıfkı Atay, Ömer Seyfettin, Şevket Süreyya Aydemir, Reşat Nuri Güntekin ve daha yüzlerce romancı… Yahya Kemal Beyatlı, Mehmet Akif Ersoy, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Nazım Hikmet, Behçet Kemal Çağlar, Faruk Nafiz Çamlıbel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi daha yüzlerce şair bugünkü Türkçe ile haykırdılar dünyaya.

Kendinizi boşa yıpratmayın. Cumhuriyet tüm kurumları ile sonsuza dek yaşayacak. Türkü ve Türklüğü kabul edenler Türkçe ile daha çok büyüyecekler.

Biat kültürünün tutkunları, en büyük sancıyı Cumhuriyete duyarlar, en büyük kini de onun kurucusu olan Atatürk’e yöneltirler.

Mahir Ünal Bey, hafta sonu oynanan Galatasaray – Alanyaspor maçındaki tribünlerde yaşatılan görüntüye bir bakarsanız orda gerçek Cumhuriyeti ve aydın Türkiye’yi görürsünüz.

Unutmayın, Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.