Şehrimizin ve ülkemizin dünyaya tanıtımında büyük katkıları olan, Tokatlının gurur kaynağı DİMES'imize üzüntü verici bir saldırı olmuştur. Bu saldırının ülkenin sayın Kültür ve Turizm Bakanı'nın eşi tarafından yakışıksız bir şekilde sosyal medya kullanılarak gerçekleşmiş olması tüm Tokatlıları üzmüştür.

Meyve suyu kutusunun içinden bir şey çıkmış. Her hangi bir ürün bozuk çıktığında yapılacak işlem bellidir. Araştırılır, öğrenilir.

Ülkemizde ve dünyada kalitesi ve doğallığıyla yüzlerce dünya kalite ödülü kazanmış DİMES'imize bu saldırın hiçbir etkisi olmayacaktır.

Ülkemiz içerisinde büyük beğeni kazanan ve güçlenen DİMES'imiz yüzden fazla ülkede beğeni ile tüketilmektedir.

DİMES dün kurulmuş bir marka değildir. Altmış yılı geçen ve her yıl daha da gelişerek büyüyen, beğeni toplayan, kaliteyi devamlı yükselten üç neslin emek verdiği, geliştirdiği, en doğal, en kaliteli ve en lezzetli ürünlerin sahibidir DİMES'imiz.

Rahmetli Vasfi DİREN ağabeyin yoklar içerisinde temelini büyük özveri ve cesaretle attığı emeklerin başarılı sonucudur DİMES'imiz.

Üreticilerimizin can kaynağıdır. Hazıra konulmuş yatırım değildir.

İtibar törpüleme hevesinde olanlar iyi bilmeli ki; Tokat da dahildir, DİMES ürünü bulundurmayan marketlerden alış veriş bile yapılmıyor.

Bilinçli yapılmış bir yıpratma, birilerine kıyak amaçlı ise çabalar boşunadır, nafiledir.

Hanımefendi sosyal medyayı böylesine kullanırken bir Bakan eşi olduğu gerçeğini de göz ardı etmiştir. Piyasaya adeta taraf olmuştur. Reklam gerçekleştirmiştir.

Tokatlı DİMES'in yanındadır. Dünyanın beğenisini kazanmış ürünleri daha da artan taleplerle karşılaşacaktır.

DİMES Tokat çiftçisinin olduğu kadar Amasya çiftçisinin de dahil olduğu kesimlerin ayakta kalmalarına da büyük destekler sağlar. İstihdama katkısı vardır.

Tokatlı DİMES ile gurur duyuyor, severek de tüketiyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan başta TSO Başkanı sayın Dr. Ali Çelik olmak üzere tüm STK yöneticilerimize de teşekkür ediyorum.

Sayın TSO Başkanımıza, esnaf ve sanayicilerimizin Tokatlıların yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği için de yürekten kutluyorum. Tokatlının sesi olmuştur.

Başkana laf yetiştirme hevesine giren, Ankara'dan icazetli olanların, sorunları dile getirme yetkileri yoktur. Biat sistemi öyle çalışmaktadır.

Sevgi ve saygıyla...