Günün yoğunluğundan sonra, genellikle televizyonun karşısına oturur ya da yatağa uzanır ve dinleniriz. Verimli bir şey yapmadan saatleri böyle geçiririz. Bir süre dinlenmek ve rahatlamak sorun değil ama soru bu sürenin ne kadar uzun olduğu.

Bazen tembelleşiriz ve zamanımızın çoğunu hiçbir şey yapmadan boşa harcarız. Bruce Lee'nin dediği gibi, " Hayatı seviyorsanız, zaman kaybetmeyin, çünkü zaman hayatın ta kendisidir. ”

Gerçekten dinlenmeye ihtiyacımız var mı?

Yani rutin işlerin çoğunun fiziksel çabayı içerdiği durum 40- 50 yıl öncesi gibi değil. Geçmişte çoğu insan bütün gününü makineler yerine vücutları ile çalışarak geçirirdi.

Gün boyu fiziksel enerjinizi harcıyor musunuz? Cevabınız evet ise, fiziksel olarak dinlenmeye çalışmalısınız. Bütün gün rahat bir sandalyede oturup kağıt/bilgisayar işlerinizi yapıyorsanız, vücudunuz zaten fiziksel olarak rahattır.

Bugün çoğumuz bilgisayarın veya otomatik makinenin önünde oturuyoruz ve fiziksel güçten ziyade zihin gücümüzü kullanıyoruz. Fiziksel olarak çok aktif değiliz. O halde dinlenmenizin amacı nedir: Aklınızı dinlendirmek değil mi? Bunun için uyku zamanı olarak zaten büyük bir pencereniz var. Bu nedenle, ofis/çalışma saatlerinizi sizin için verimli bir şeyler yapmak için kullanın.

"Bugün yaptıkların tüm yarınlarını iyileştirebilir." Ralph Marston

Tatilde evdeyseniz, o zamanı değerlendirme fırsatını yakalayın. İçinden geçtiğimiz an bir daha geri gelmeyecek. Hayatınız için değerli bir şey yapın.

“Kendinizden en iyi şekilde yararlanın… Çünkü sizden olan tek şey bu.” Ralph Waldo Emerson

Her günü ele geçirmeliyiz. Yani ya hayatımızdan zevk almalı ya da hayatımızı daha iyi hale getirmeliyiz.

Politikacılar/Aktörler/İşinsanları Neden Dinlenmez?

Sizden daha fazla iş yaptıklarını biliyorsunuz. Sizden daha fazla dinlenmeyi hak ediyorlar. Tabii ki, hayatta daha rahatlar. Yine de çoğu günde 7 saat bile uyumuyor.

Devam etmelerini sağlayan şey: Yaptıklarını seviyorlar. Hayallerinin peşinden gidiyorlar. Yaptıkları her işte en iyisini yapmak için gece gündüz çalışıyorlar. Hayalleriniz ve hayatınız için aynı tutkuyu taşıyorsanız, yapacak önemli bir işiniz varken asla dinlenmeyi tercih etmeyeceksiniz.

Neden, kendimizi sürekli yorgun hissediyoruz?

Birçok neden var. Örneğin, çoğu zaman kariyerimizi faizden ziyade para açısından tehlikeye atıyoruz.

Genellikle yaptığımız işi sevmiyoruz. Fakat sevmesek de bütün gün çalışıyoruz. Yapmaktan zevk almadığınız için canınız sıkılacak ve zihninizi sevmediğiniz bir işi yapmaya zorlayacaktır.

Sevmediğimiz şeyleri yaptığımızda, tembellik eğilimindeyiz. Aklının durduğunu söyleyeceksin. Sonra yorgun hissedip dinlenmek isteyeceksin.

Arkadaşlarınızla gün boyu oyun oynamak, sevdiğiniz dizinin tüm sezonlarını izlemek size yorgun hissettirir mi? Hayır. Bir tur daha oynamak bir bölüm daha izlemek isteriniz. Çünkü bunları eğlenceli ve ilginç buluyorsunuz. İşinizi ve hayatınızı ilginç hale getirin ve asla dinlenmenize gerek kalmayacak.

Dinlenmek doğru ama ne kadar?

Bir kere olsun çok muhasebe/kağıt/ofis işi yaptığınızı varsayalım. Zihninizin ağırlaştığını ve dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu hissediyorsunuz. Şimdi bana ne kadar dinlenmenin seni yeniden tazelenmiş hissettiğin enerjiyle dolduracağını söyleyin.

Bir saatlik çalışma mı? Çoğu zaman yatağa uzanınca kalkmak istemediğimizi görüyoruz. Yarım saat daha oturmak ya da uzanmak istiyoruz. Ne kadar dinlenirsek dinlenelim, daha fazlasını yapmak istiyoruz. Neden? Niye? Çünkü bu dinlenme asla işe yaramaz. Zihninizi dinlendirmeye çalışıyorsunuz ama geçmiş olaylar veya yaklaşan zorluklar hakkında endişelenmeye başlıyorsunuz.

Bir zihin için, eğer doğru yapılırsa, 5 dakikalık bir sessizlik içinde oturmak rahatlamak için yeterlidir. Ancak, bugün asla sakinleşmeyeceğine dair olumsuz düşüncelerle sık sık bunalmış durumdayız. Zihninizi rahatlatmanın en iyi yollarından biri meditasyondur.

Hayatta nereye gidiyorsun?

Eğitim ve derece almak için genellikle yıllarımızı harcadık, ancak hayatımızı incelemek için asla zaman ayırmadık. Kendinizi düşünmek için ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Hayatınızın yönünün ne kadar farkındasınız?

“Formel eğitim sizin geçiminizi sağlayacak; kendi kendine eğitimise size bir servet kazandıracak.” ~Jim Rohn

Hayat amaçlarınızın ve hayallerinizin peşinden gittiğinizi düşünüyorsanız, tembellik ve yorgunluk hayatınızda yer bulmayacaktır. Ancak, kişisel yaşamınızda, kariyerinizde veya ilişkilerinizde bir yerde sıkışıp kalırsanız, her zaman hayatta bir şeyleri kaçırdığınızı hissedeceksiniz.

Dinlenmek yerine yapılması gerekenler:

Eğlenmek için zaman bulmakta sorun yok. Hayatından zevk almıyorsan yaşamanın ne anlamı var? Ancak, hiçbir şey yapmadan asla zaman kaybetmeyin. Ömrünüzün sonunda, dinlenme veya fazladan uyku zamanınızı hatırlayacak mısınız?

Geçmişte hiçbir şey yapmadığınız için gelecekte pişmanlık duymamalısınız. Dinlenme zamanınızı kendiniz, ilişkiniz, kariyeriniz ve hayalleriniz üzerinde çalışarak geçirin. Hayatınızın herhangi bir alanında olumlu bir adım atarsanız inanın dinlenmeye ihtiyaç duymazsınız. Bu nedenle elinizden gelenin en iyisini yapın.

"Kim olursanız olun, ne yaparsanız yapın, nereden geldiğiniz önemli değil, bunlar her zaman değişebilir, kendinizin daha iyi bir versiyonu olabilirsiniz." Madonna

Zamanımızı nasıl boşa harcıyoruz:

İşten sonra 1-2 saatiniz olduğunu varsayalım. TV/Film/Eğlence izleyerek biraz zaman geçireceksiniz. Bu sürelerin bir kısmında sosyal sitelerde arkadaşlarınızla konuşacak veya arkadaşlarınızla/aile üyelerinizle dedikodu yapacaksınız. Şimdi akşam yemeğine yarım saat kaldı. Bunun dinlenme zamanı olması gerektiğini düşüneceksiniz.

Şimdi söyleyin bana, o dedikodu ya da eğlence neydi? Eğlenceniz zaten zihninizi rahatlattı ve artık dinlenmeye ihtiyacınız yok.

Hala istiyorsanız, 5 dakika sessizce oturun ya da kendi içinize dönün. Sonra kalkın ve kalan yarım saati hayatınıza yön vermek için kullanın. Hayatınızın nasıl devam ettiğini ve en iyi olmak için hangi hayatın sizin çabanıza ihtiyacı olduğunu görün.

“Her zaman yapabileceğini bildiğinden daha yükseği hayal et ve ateş et. Sadece şimdikilerden veya öncekilerden daha iyi olmak için uğraşmayın. Kendinizden daha iyi olmaya çalışın." ~ William Faulkner

Daha önce de söylediğim gibi, küçücük (fazladan) bir pozitif adım bile atarsanız, kendinizi umutlu ve neşeli hissedeceksiniz. Kendinizi enerji dolu ve aydınlanmış bulacaksınız.

Dinlenmenizi Başarıya Dönüştürün:

Örneğin, daha iyi bir kariyer hayatı için çaba gösteriyorsanız. Becerinizi keskinleştirmek için her gün çok az şey yapın. Zamanla, bir kariyer hamlesi yapmaya hazır olacaksınız. İlişkilerde zorluk yaşıyorsanız, bunun üzerinde çalışın.

“Sınırlarımızı kabul ettiğimizde, onların ötesine geçiyoruz.” ~Albert Einstein

Bunu düşünüyorsanız, herhangi bir alışkanlığınız sizi başarıya ulaşmaktan alıkoyuyordur. Neden üzerinde çalışmıyorsunuz? Başlangıçta çok az çaba gerektirebilir, ancak hayatınızdaki farkı bir kez belirlediğinizde çok mutlu olacaksınız. Hayatınızın diğer alanlarında da size yardımcı olacaktır.

Genellikle bu yaşam zorluklarıyla başa çıkma gücünü hafife alırız. Çünkü hiçbir adım atmıyoruz.

Hayatın sana bunlar için fazladan zaman verdiğini düşünüyorsan, kendini aptal yerine koyuyorsun. Zamanını kullanmak zorundasın. Zamanını bulmalısın. Her gününüzü sayılabilir hale getirin.

Kimse mükemmel değildir. Bu alanlarda iyi olan başkalarından öğrenmekte bir sakınca yoktur. Öğrenebileceğiniz kitapları, insanları ve diğer kaynakları keşfedin. Kendinizi geliştirmeye devam etdin, hayat güzel olacak.

“Hayat güzel. Ve eğer ilgilenirsek, bu dünyada hepimizin içinde bulunabileceği iyi bir yer." ~ Alice Walker