Canım oğlum,

Hayat her zaman önümüze çıkacak olan doğru seçenekleri bulan insana gülümser.

Canım oğlum,

Hayatta belki de önüne birkaç tane doğru seçenek çıkar. Sen bunlar arasında birini seçmek zorunda  kalırsan bilgin ve aklınla sana bugünlerde ve yarınlarda en faydalı olacak olan seçeneği seçersen o zaman başarılı insan olursun.Çok insan ya doğru seçenekleri bulamaz, ya da  doğru seçenekler arasında en doğrusunu bulamadığından ya başarısız olur ya da geçici olarak başarısızlığa uğrar.

Canım oğlum,

Sende hayatta sana en doğru gelen seçenekleri bularak okulunda ve sosyal hayatında başarıyı yakalamak için çaba harcamaktasın. Bu çaban her zaman benim gurur kaynağım olmuştur.

Sevgili oğlum,

Okulunda başarılı insan olmak ile beraber, bu başarına ilave olarak futbolu da çok severek hem seyretmekte, hem de oynamaktasın. Bu senin sosyal insan olmana sebep olmakta ve “sağlam kafalar, sağlam vücutlarda olur” ata sözü gereği sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmaktasın. Bu sporu ve okulunu bir arada yürütmek istemene rağmen hafta sonu takımının deplasman maçları ile dershanenin çakışması sonucunda sen kararını vererek dershanene devam etmenin, eğitimini en iyi şekilde tamamlayarak bir meslek sahibi olmanın daha mantıklı olacağına karar vererek dershaneni seçtin. Yani seçenekler arasında en doğru olanı seçtin. Buna rağmen takımda oynamayı da seçen olmuştur tabii ki. Herkesin seçimi kendisine.

Canım oğlum,

İnsan küçükken pek seçenekleri olmayabiliyor. Mesela ilköğretimin ilk yılarında testler 3 seçeneklidir. Bu seçeneklerin az olması çocukların işine yarar ve 3 seçenek arasında kolayca doğru olanı bulurlar. Hayatta da seçenekler azdır ve doğru olanı bulmak daha kolay olur. Ama yaş ilerledikçe seçeneklerde çoğalır. Mesela ilköğretimin ilerleyen yıllarında seçenekler 4 e çıkar ve lise ve üniversitede ise seçenekler 5 olur. İlköğretim okulunun ilk kademelerinde yanlış seçenekler 2 iken sonra 3e ve sonra da 4 e çıkar. Yani, hayatta olduğu gibi doğru seçenek bir yada az olduğu halde yanlış seçenekler çoğalarak bizim işimizi zorlaştırır ve biz gene de ne kadar doğru seçeneği çok bulursak başarı sıramız o kadar yükseklerde olur.

Canım oğlum,

Bu anlattıklarımı okuyarak sen de yaşın ilerledikçe doğru seçeneklerin artmayacağını, buna nazaran yanlış seçeneklerinin artacağını belirterek daha dikkatli seçim yapman için seni uyarmaktır.

Canım oğlum,

İnsanlar her zaman, her alanda seçimler yapma ile karşı karşıyadır. Hayatında kendisine faydalı olacak iyi eğitimi her şeyin üstesinde tutan, bu eğitimine yardımcı olan okulda öğretmenlerine saygı ve sevgiyi eksik etmeyen ve onların kendine olan güvenini boşa çıkarmadan çalışan insanlar her zaman eğitimlerini başkalarının önünde tamamlarlar.

Canım oğlum,

Sadece eğitimine, yani okul hayatında başarısına bakmadan, sosyal hayatında da başarılı olmak isteyen insanlar ile ilişkilerine ve iletişimlerine son derece dikkat ederek diğer insanlar ile güzel ilişkiler geliştirmeye çalışırlar. Güzel ilişkiler kuramadıkları veya sevemedikleri insanlar ile de onları kırmadan ve  onları küçümsemeden hakaret etmeden  iyi ilişkiler kurmaya bakarlar.Bu da onların başkalarından bir adım önde olmalarına ve farklı olmalarına sebep olur

Canım oğlum,

Sınavlarda doğru seçenekleri bulmak ne kadar hüner ise ve o sınavda ne kadar az yanlışın varsa başarın o kadar çok oluyorsa hayatta başarıda aynıdır. Doğru işi seçmek, doğru eşi seçmek, doğru arkadaşları seçmek, doğru komşuların olduğu yerde ikamet etmek ve insanları küçümsemeden, onları severek seçimlerde bulunmak insanların huzurlu olmasına sebep olur.

Canım oğlum,

 Doğru seçenekleri seçen insanın stersi de az olacağından hayatının mutlu olması yanında olumlu ve pozitif yaşantısı çevresine de yansıyacağından bizler aynı zamanda yapacağımız doğru seçimlerimizle çevremizdeki insanlarında huzurlu olmasına sebep oluruz.

Canım oğlum,

Yapacağımız seçimler aynı zamanda bizi kendine güvenen yani özgüven sahibi insan yapacağı gibi aynı zamanda da çevremizdeki insanların da özgüven sahibi olmasına destek olacağımız anlamına gelir. Huzursuz, ne yaptığını bilemeyen ve yanlış seçeneklerde ısrar eden, çevresindeki akıllı ve bilgili insanlardan faydalanamayan insanlar aynı zamanda çevrelerini de huzursuz ederler. Çünkü insan insanın aynasıdır değil mi?

Canım oğlum,

Çevremde hep hayatı boyunca doğru seçenekler yapmış, doğru konuşmasını ve doğru davranmasını bilen insanlara sevgi ve saygı beslemişimdir. Hiçbir zaman sırf insanların eğitim düzeyine bakarak insanlara değer vermedim. İnsanların insan olmasına, beni anlamasına, bana empati yapmasına baktım. Bana empati yapan insanlara bende empati yapmaya çalıştım ve onlar ile iletişimimiz her zaman seviyeli bir hale gele geldi ve hem onlar mutlu oldu, hem de biz mutlu olarak hayatımızdan zevk almasını her zaman bildik.

Sevgili oğlum,

Okulu ve futbol arasındaki doğru seçimlerin gibi arkadaş seçimine, okuyacağın kitap seçimine muhatap olacağın insanların seçimine de dikkat edersen hayatında hem rahat edeceğin hem de insanlar tarafından sevileceğin bir insan olacağının garantisini verebilirim sana her zaman.

Sevgili oğlum,

Hayat her zaman seçeneklere dayalı olmasından dolayı doğru seçenekleri yapmamız için bizlere hayatın güzelliklerini anlatan kitapları ve dergileri okumak ve onların doğru mantıklı olan ana fikirlerini de yaşamak ve hayatımızdaki gereksiz önyargılara yer vermeden yolumuza devam edersek bu yolda yürürken bile çevremize gündüz olduğu zaman bile ışık saçmaya devam ederiz. Tabii ki enerjisi olmayan insan çevresine ışık saçamaz ve aydınlatamaz. Biz ise enerji ile dolarak ışık saçan insan olmak zorundayız. Başkası kendini buna zorunlu görmese bile biz aydınlatma görevini seçmiş insanlar bu görevi yapmalıyız.

Canım oğlum,

Geçen seneki sınavda seçeneklere dikkat etmemen sonucu yanlışın çoktu ve bu da seni hüzünlü insan olmaya sevk etmiş ve bizi de üzmüştün. Bu sene seçeneklere daha çok dikkat ederek yanlış sayını aza düşürdün ama sıfır hata yapan arkadaşlarına bakarak gene hayıflandın. Bu sene seçeneklere daha çok dikkat ederek sıfır hata yapmaya çalışmaktasın ve sende bu kapasite var ve bunu başarman için de daha dikkatli olman yeterli. Çünkü yanlışların bilgisiz olmandan değil dikkatsiz olmandan meydana geldi. Bunu sende bilmektesin ve hayata bu bakış açısı ile bakarsan seçeneklerinde doğruya ulaşacağına ailece inanmaktayız.

Canım oğlum,

Bir mektubumuzun sonuna daha gelirken, bir mektupla bile olsa sana bir şeyler anlatmak, sana bir şeyler öğretmek bana her zaman zevk vermekte. Öğreten insan olmak ve hep güzellikleri öğretmek de her insanın görevi olmalı.

Seni muhabbetle kucaklamaktayım. Geleceği güzel olan başarılı oğlum.