TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ERBAA MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI Öğrencisi Erdem Bolat : “İletişim sadece bu bölümde değil hayatımızın her yerinde vardır. Oyuncu olmak istiyorum hedeflerimi bu yönde yaptım.”

 

TURAN YALÇIN-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

ERDEM BOLAT-- Ben Erdem Bolat. 06.11.2002 doğumluyum. Tokat/Erbaa’da yaşıyorum. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Meslek yüksekokulu radyo ve televizyon programcılığı 1. Sınıf okuyorum. Lisede 9. Sınıfı Erbaa Açı Temel Lisesinde, 10, 11, 12. Sınıfları ise Erbaa Sınav Kolejinde okudum.

TURAN YALÇIN-Neden Radyo Televizyon Programcılığı ve Neden Erbaa? Bu okulu tercih etmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne fark var?

ERDEM BOLAT- - Radyo televizyon istediğim ve çok ilgi duyduğum bir bölüm. Radyoculara, gazetecilere, muhabirlere, oyunculara hep ilgim olduğu için bu bölümü tercih ettim. Erbaa tercih ettim bilerek ve isteyerek pişman değilim yaşadığım şehir sonuçta.

TURAN YALÇIN-İletişim seven ve yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanan birisiniz. Ama gençlik genelde önyargılı ve özgüvensiz bunu neye bağlıyorsunuz?

ERDEM BOLAT-  İletişimi sevmemin payı tabii ki var gerek radyoculuk televizyonculuk gazetecilik iletişim gerektiren şeyler. İletişim sadece bu bölümde değil hayatımızın her yerinde vardır. Oyuncu olmak istiyorum hedeflerimi bu yönde yaptım.

TURAN YALÇIN-Nasıl bir kariyer hedeflediniz?

ERDEM BOLAT-Yüksek tutuyorum her zaman.

TURAN YALÇIN- İki yıllık bölüm okumak senin için dezavantaj mı avantaj mı?

ERDEM BOLAT-  2 yıllık okulun dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. 2 yıldan sonra Dikey Geçiş Sınavı ile bölümümü 4. Sınıfa tamamlamayı düşünüyorum

TURAN YALÇIN- Üniversite mezunları arasında işsizlik çok. Bu sizi kaygılandırıyor mu?

ERDEM BOLAT- -Evet genç işsizlik çok kaygım da var açıkçası ama aşabileceğimi düşünüyorum hayallerimin peşini bırakmak istemiyorum.

TURAN YALÇIN-Bölümünüzün gelişmesi için neler önereceksiniz?

ERDEM BOLAT- Bölümümüzün yeni olmasına rağmen gelişmemiş bir

Şey yok her şey gayet iyi ve yolunda en azından ben öyle düşünüyorum.

TURAN YALÇIN-Ailenizin yaşadığı şehirde okumak dezavantaj mı avantaj mı sizin için? 

ERDEM BOLAT-Ailemin olduğu yerde üniversite okumanın dezavantaj olduğu en ufak bir madde bile yok tamamen avantajlı gerek maddi gerek manevi

TURAN YALÇIN-Kitap okumayı seviyor musunuz? Okumak size ne katıyor?

ERDEM BOLAT- Kitap okumayı seviyorum kelime haznemi geliştiriyor düşüncelerimi değiştiriyor

TURAN YALÇIN- Radyo ve Televizyon okumak isteyen gençlere ne önereceksiniz?

ERDEM BOLAT- Radyo ve Televizyon okumak isteyenlere gerçekten ilgileri varsa kesinlikle okumalarını tavsiye ederim ama az ilgiyle olacak iş değil ilgisi az olana sıkıcı bir bölüm olarak gelebilir.

TURAN YALÇIN -Son olarak ne anlatacaksınız?

ERDEM BOLAT -Teşekkür ederim iyi günler dilerim. Erbaa Radyo ve Televizyon öğrencisi olarak sizleri bir gün okulumuzda görmek isteriz.