Evcil hayvanlar, insanlara yakınlığı ve sevimliliği ile gönülleri fethediyorlar. Yapılan araştırmalar, bu sevimli canlılara sahip olmanın, birçok avantajının olduğunutaya koyuyor.

Evcil hayvanların yaşamını gereken konforda sürdürmesi için beslenmeleri, dolaştırılması, temizlenmesi, sağlık kontrollerinin aksatılmaması şart. Tüm bunlar kişideki sorumluluk duygusunu güçlendiriyor.

Evcil hayvanlarla iletişim kurmak, insanların üzerindeki stresin dağılması için birebir bir çözüm sunuyor. Yapılan araştırmalar, evcil hayvanı olanlar yaşama çok daha pozitif bakıyorlar.

Bir evcil hayvana sahip olmak, insanlarda empati yetisini geliştiriyor. Böylelikle dünyada başka canlıların da var olduğunu, onların da yaşamını devam ettirmesi gerektiğini daha iyi anlayabiliyoruz.

Evcil hayvan sahiplerinin, daha sosyal bir yaşamı var. Özellikle köpek sahibi olmak, onunla zaman zaman dışarıda yürüyüşlere çıkmak, diğer hayvan sahipleriyle tanışarak sosyalleşmek yönünden değer taşıyor.

Yaşam içinde kimi zaman insanlar kendilerini yalnız hissedebilir. Ancak evcil hayvana sahip olanlar, bu bakımdan hayli şanslılar. Çünkü evcil hayvanınız bir süre sonra ailenizin bir parçası olarak, sürekli size eşlik eden bir birey haline geliyor.

Evcil hayvanı olan çocuklar, çok daha merhamet dolu, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişiyorlar. Gelecekte daha iyi bir dünya için, çocukların bu duygularla büyümesi hayli önemli.

Yaşlı kimselerin evcil hayvan sahibi olması, onların daha hareketli ve sosyal bir yaşam sahibi olması demek. Ayrıca evcil hayvanlar yaşama tutunmanın ve pozitif hissetmenin bir anahtarı halinde.

Bilinenin aksine evcil hayvanlar, alerjilerin nedeni değildir. Evinde evcil hayvanı olan kimselerin alerjilere karşı daha dayanıklı olduğu kanıtlanan bir bilimsel gerçek.

Evcil hayvanlar stressiz kalmaya yardım ettiğinden, strese bağlı kalp, tansiyon gibi hastalıklardan uzak kalabilirsiniz.

Bir evcil hayvana sahip olmak, depresyondan çabuk kurtulmaya yardımcı oluyor. Hatta evcil hayvanı olanlar daha az depresyona yakalanıyorlar. Bu, tamamen sevgi ve pozitif olmayla ilgili bir durum. Örneğin, köpek oyuncakları ile köpeğinizle oynadığınız zaman, köpeğinizin mutlu olması, sevimli hareketleri ve oyunculuğuyla sizleri de mutlu edecek ve günlük stresten sizi uzaklaştıracaktır.