Siyaset uzun ve ince bir yol olması kadar, içerisinde belli bir tutarlılığı barındıran çok önemli bir hareket alanıdır. Bu alanın içerisindeki aktörlerden başarılı olanlar, uzun erimli siyaset sahnesinde kalır, yeni politikacılar yetiştirir, geleceğe yön verirler. Bulundukları makamlara şeref bahşeden bu tarz siyasetçilerin isimlerini belleklere kazımaları tesadüf değildir anlayacağınız…

 

Belediye Başkanlığında 8 yılını dolduran Eyüp Eroğlu’na bu perspektiften bakmak gerekir. Genç yaşında geldiği makam, yaptığı doğru ve yerinde işlerle insanların takdirlerini esirgemediği bir yer oldu. Çocukla çocuk, genç ile genç, yaşlı ile yaşlı oldu Eyüp Eroğlu; toplumun her bir ferdinin seviyesine inerek onları anlamaya çalıştı. Yalnız anlamakla kalmadı, çözümler üretti.

 

Ürettiği her çözüm bu şehrin artı hanesine yazıldı. Yeşil alanların çoğalması, nefes alınacak yerlerin sayılarının artması, imar konularındaki hak ve hakkaniyet ölçüsü, sosyal yardımlaşma alanındaki gerçekçi tutumu, enerjisinin tamamını Tokat için harcayacak kadar şehri sevmesi, kendisinin bir bütün olarak ortaya koyduğu var oluş mücadelesinin haklı imgeleri oldu. Kanal Tokat’ın, Meydan Projesi’nin, Mahalle Konakları’nın, sokak sağlıklaştırmalarının, kapalı pazar yerinin, katlı otoparkların, modern hayvan barınağının, spor komplekslerinin ve buraya sığamayacak yüzlerce icraatının konuşulduğu Eyüp Eroğlu, bundan sonraki süreçte hangi yollardan nerelere akacaktır bilemem.

 

Bildiğim, gördüğüm ve inandığım bir şey var ki o da kendisinin Tokat için taşıdığı anlamın gün geçtikçe daha da kökleşmesi, derinlere inmesi ve vazgeçilmez olduğudur. Tokat siyasetinin nerede nasıl şekilleneceğini şimdiden öngörmek olanaksız; ama bir realite var ki politikadaki “olmazsa olmazların” başında gelecek isim Eyüp Eroğlu olacak. Tokatlıların her koşulda desteklediği; kendi partisinden olmayanların bile seçimlerde oy verdiği Eroğlu’nun 7’den 70’e bu şehrin insanlarının gönlünde olması rastlantı değil.

 

Belediye başkanlığındaki 8 yılını gece-gündüz demeden koşturarak, insanların yaşamlarını kolaylaştıran güzel işlere imza atan Eyüp Eroğlu, taşıdığı Tokat sevdasını ete kemiğe büründüren kazanımlara taşıdı. Doğru bildiği yoldan sapmadan, kimseye mavi boncuk dağıtmadan, ne söylediğini ve ne yaptığını bilerek geldi bugünlere. Ağzından çıkan her sözün esiri olarak herkese, hepimize örnek olacak şeyler yaptı.

 

Umut dağıtmadı, umut oldu. Verdiği her sözü yerine getirdi. Kasaba politikacılarının günlük hesaplarıyla, köylü kurnazlıklarıyla, hasetle ve kinle yoluna çıkan ne varsa onlara takılmadan yürüdü, yürüyor da. Gittiği yolun dikenlerine, ayağına takılan çelmelere aldırsaydı zaten Eyüp Eroğlu olamazdı. Ama şimdi o, isminin hakkını veren bir “Eyüp Eroğlu”.

 

Bu yazıyı bir kez daha okumanızı, ilk paragrafını birkaç kez hatmetmenizi isterim. Bildiğim doğruların, dost ve kardeş Eyüp Eroğlu için de gerçek olduğunu gören bir hemşeriniz olarak, yapılan işlere minnet duyuyorum. Umuyor ve diliyorum ki Tokat, Eyüp Eroğlu gibi kaliteli, memleketini her koşulda seven ve adaletle hükmeden insanlarıyla çok daha güzel yerlere gelecek, kazanan hep memleketimiz olacak…