İsmet SARAÇOĞLU başkanımızın vefatı sonrası, Belediye Meclisi Sıtkı ULAŞOĞLU'nu başkan seçti.

Rahmetli önceden de Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü yaptığı için mevzuatı çok iyi bilenlerdendi. 4 aylık görev süresi içinde, Migros çevresi yollar olmak üzere birçok imar yolunu açtı.

Rahmete kavuşmuş, birlikte görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğum başkanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum.

Tokat Belediyesinde görev yaptığım 1965-1994 yılları arasında birlikte hizmetler yaptığımız değerli mesai arkadaşlarımızdan vefat edenlere rahmetler, hayatta olanlara sağlık, mutluluk, güzellik dolu nice uzun ömürler diliyorum.

Bütün imkansızlıklara rağmen bu şehre özveriyle, hevesle birçok hizmetler verilmiştir. Bilgisayar, internet, telefonun olmadığı birtamı düşünmek gerek, ÇTV yok, atık su yok, emlak vergi geliri de yok.

1994 yılında emeklilik sonrası Turhal'da Belediye Başkanı seçilen Sayın Duran EVREN'in isteğiyle, Turhal Belediyesinde Başkan Yardımcılığı ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini on yıl müddetle yürüttüm.

Tokat Belediyesindeki kazanımları aynen Turhal Belediyesinde de uygulanmasını da sağladık. 2004 seçimlerinde Turhal Belediye Meclisi listesine kontenjan 1. sırada yer aldım. Başkanın seçimi kaybetmesiyle belediyecilik dönemimiz de noktalandı.

Belediyeciliğimle gurur duyuyorum. Yeniden yaşansa yine belediyeci olmayı tercih ederim. Belediyecilik bir heyecandır, tutkudur.

Burada çok dikkat edilmesi gereken, belediyecilikte siyaset olmaz, yandaş yaratılmaz, birilerine rant sağlanmaz.

Personel, eskiler-yeniler sizinkiler, bizimkiler diye ayrıştırılmak yanlışına düşülmez.

Belediyecilikte herkese, her düşünceye eşit, adil yaklaşım; hizmet çok önemlidir. Adil olmak, her konuda güven vermek, şaibeye karışmamak önce başkanlarımıza sonra da çalışanlarımıza hedef olmalıdır. Şeffaflık ve liyakat esas alınmalıdır.

Şehrimiz imar planına göre 5-6 kat olarak yıllarca uygulanmış imar planları; mevzuatına aykırı olarak değiştirilip, şehrin kalbine saplanmış hançer gibi duran 10-12 katlı yapıların vebalini kimse çekemez. Yeşil Tokat oldu beton Tokat.

Bu arada unuttum 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Sayın Erkan İKİKAT'ın listesinden, Belediye Meclisi Üyeliğine seçildim. İki yılı geçkin süre görev yaptım. Sonunda; Belediye Meclisi Üyeliğinden ve MHP'den istifa ettim.

Belli prensipleri, kuralları olan ve taviz vermeyen yapım nedeniyle ayrılmak gereği vardı.

Belediyeci kardeşlerime başarılar diliyorum. Yıllar geçer, bir belediyeci kardeşimiz de bizden sonraki dönemleri paylaşır.

Geriye kalan sadece hoş bir sedadır. Güzelliktir.

Sevgi ve saygılarımla