Corona virüs salgını bütün dünyayı etkilemeye, can kayıplarının artmasına neden oluyor.

Ülkemizde de kaybettiğimiz insanlarımız 277 olarak açıklandı.

Virüsün yayılmasını önlemek amaçlı evde kalın, dışarı çıkmayın, kendi karantinanızı uygulayın çağrıları gittikçe artıyor.

İşini kaybetmişler iş yerleri kapalı kalanlar bir yerden geliri olmayanlar büyük sıkıntı içindedir.

Hemşehrileriyle en yakın teması olan belediyemizdir. Belediyeler kurulduklarından itibaren yardıma muhtaç olanlara yardım yapmakla görevli kılınmışlardır.

Virüs salgını nedeniyle evlerinde sıkışıp kalmış geliri olmayan ailelere her türlü yardımı, desteği vermek 5393 sayılı yasanın 34. Maddesinin fıkrası gereği belediye başkanlarına verilmiş yasal bir haktır.

Hemşehrilerine büyük öz verilerle yardıma koşan değerli belediye başkanlarımızı kutluyorum. İçişler bakanlığının yardım ve bağışlarla ilgili yasaklanmasını hukuka belediye mevzuatına aykırı bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Belediyeler seçimle gelmiş, yasası olan yerel yönetimlerdir.

Belediyelerin ve başkanlarına yasal olarak verilmiş yetkiler vardır. Belediyelerin vakıf veya dernek sınıfına sokmak son derece kasıtlı bir engellemedir.

Engellenen belediyeler değil, yaşayan halktır. Ayrıca bilinmesi gereken çok açık ve net yasal yetki 5393 sayılı belediye yasasının 38. Maddesi şartsız bağışları kabul etmek yetkisini belediye başkanlarına vermiştir.

Şartlı yapılan bağışların kabulüne ise 5393 sayılı yasasının 18. Maddesi fıkrası gereği belediye meclislerine yetki kılmıştır. Hemşehrilerine yardım etmek belediyelere asli görev ve yetkidir.

Buna engel olmak yarıma muhtaca adeta ceza gibidir.

Bir çok ülkenin yöneticisi halkına sağlığınız çok önemli evinizde kalınız fatura vs asla düşünmeyin açıklamasını yaparken emekli memurlar maaşlarını her ayın 1'i, 2'si, 3'ünde alırken elektrik fatura düzenlemesini 3 gün önceye çekip son ödeme tarihini 30 Mart'a koyan sistemi düzeltmek gerekmez mi ? Candaşın, yandaşın yapacağı işte bu kadar.

Sevgi ve saygıyla