G.O.P. Bulvarımız çevre yolu yapılıncaya kadar karayolu olarak kullanılmıştır. Kamulaştırılması da yıllar önce bölüm bölüm karayollarınca gerçekleştirilmişti.

Çevre Yolu devreye girince G.O.P. Bulvarı Belediyemizin uhdesinde geçti.

Bir ara parke döşenmişti. Sonuç alınamayınca asfalt kaplamaya dönüldü.

Zaman içerisinde asfalt kaplamalar yer yer yama tabir edilen şekilde düzeltilebiliyordu.

Belediyemizin takibi sonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın G.O.P. Bulvarı, Belediyemizle birlikte yeni asfalt kaplama yapıldı.

Taş Köprüden çevre yolu kavşağına kadar çok kaliteli güzel bir asfalt kaplama gerçekleşti. Büyük bir hizmet yerine getirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne, Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu ile asfaltlamada görev almış belediye personelimize teşekkürler.

Asfalt konusu gelince; 1960'lı yıllarıntasında Yeşilırmak Kenarındaki şantiyede; odun ateşi ile bakır büyük tavalarda asfalt malzemesi ile mıcırın küreklerle karıştırılıp yama malzemesi elde edildiğini yaşayanlardanım.

1970'li yıllarda rahmetli Belediye Başkanımız Mesrur Gürgenç hocamız, İller Bankasından modern asfalt makineleri getirip kurdurmuştu. Zaman içerisinde revize edilen tesis birçok hizmeti yerine getirmiştir.

Şehrimizde; modern asfalt sisteminin uygulayıcısı değerli kardeşimiz o dönem şantiye şefi de olan Eşref Armağan'dır.

Arkadaşlarıyla, mesai gözetmeden fedakarca çalışmışlardı.

G.O.P. Bulvarımızın kaliteli özellikleriyle asfalt kaplama yapılması şehrimiz için büyük bir hizmettir.

G.O.P. Bulvarımızdaki trafik yoğunluğu belirli saatlerde çekilmez hale geliyor.

Traktörlerin kasalarıyla birlikte bulvarda ve Behzat Bulvarınca ana caddelerde serbestçe dolaşımı trafiğe en büyük engeldir. G.O.P. Bulvarındaki devamlı parklarda en büyük sorundur.

Sabahtan akşama kadar devamlı parkların, Bulvar trafiğine engel olduğu gerçeği değerlendirilmelidir.

Sevgi ve saygılarımla...