Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem afetinin 20’nci günü geride kaldı.

Resmi açıklamalara göre vefat sayımızın 44 binlere ulaştığı açıklanıyor. Köylerde defnedilenler ve enkaz altından çıkarılamayan cenazeler de değerlendirildiğinde sayının daha fazla olacağı ifade ediliyor. Covid döneminde de yetkililerin vefat sayılarını, Covide yakalananların sayılarını gerçek dışı rakamlarla açıkladıkları halâ hafızalardadır. TÜİK neyse değerleri de aynı duruma düşürüldüler.

Milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Belediyelerimiz büyük bir çabayla topladıkları yardımları afet bölgesine ulaştırdılar. Afetzedelerin yeme, barınma, sağlık, ilaç temini konuları başta olmak üzere sıkıntıların giderilmesinde büyük pay sahibi de oldular.

Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

KIZILAY, Türk Milletinin en büyük yardım kuruluşuydu. Daha ilkokul öğrencisiyken zarflara harçlıklarımızı koyup verirdik. Zarf, Kızılay zarfı idi. Hiç tereddüt de yoktu.

Kızılay’ın içi boşaldı. Yetkiler kaldırıldı. AFAD’ın emrine verildi. Adeta ‘maşa’ gibi kullanılır hale getirildi.

KIZILAY’a, tarihinde ilk defa yandaş bir Vakıfa 10 milyon doları aktarma görevini de yaptırdılar. ABD’de Newyork’ta bir cadde üzerinde bulunan bir bina için…

Dedik ya Kızılay’ın içi boşaltıldı. Birkaç gündür de 2000 civarındaki çadırın, depremin üçüncü günü bir yardım kuruluşuna para karşılığı satıldığı resmen açıklandı. Bir hayır kurumunun deprem felaketi sırasında derhal çadır temini gerekirken, çadırı para karşılığı, depremzede soğuktan donarken satmak, Kızılay’ın getirildiği durumu açıklamaya yeter.

Bu yüce milletin güven duyacağı bir kurum da artık aranır oldu.

Hafta sonu oynanan futbol karşılaşmalarında tribünler “Hükümet İstifa” sloganlarıyla inledi. Bu yaşanan ve yaşatılanlara milletin tepkisiydi.

O tribünde her siyasi partinin taraftarları vardı. Hep bir ağızdan en az 40-50 bin seyirci “Hükümet İstifa” sloganı attı.

Gözler görmez, kulaklar duymaz olmuşsa, “YETER SÖZ MİLLETİNDİR” gerçekleşecektir.

Sevgi ve saygılar…