Güzel ülkemizde şimdiye kadar hiç yaşanmamış, duyulmamış gelişmelere, olaylara neden olunuyor.

Malatya Yeşilyurt ilçe Belediyesininganizesi sonucu 45 kişinin Almanya'ya gönderildikleri, giden kişilerden sadece 2 kişinin dönüş yaptığı, geriye kalan 43 kişinin ise 7 aydır Almanya'da kaldıkları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlattı. Üç kamu görevlisi açığa alındı. Biri Vali Yardımcısı 2'si Şube Müdürü pozisyonunda.

Yapılan açıklamalara göre, bu sistemlerle başka belediyelerde de bir kısım insanların paralar karşılığında Belediye idareleri de kullanılarak insan ticaretine döndürüldüğütaya çıktı.

Yurt dışına çıkış sağlananlara Belediye Meclisleri kararıyla çeşitli konularda araştırma, bilgi gelişimi, yörenin kalkınmasına yönelik gerekçelerle görevlendirilmeler yapılabilir. Bu görevlerin yerine getirilmesi için de meclis kararı gereği kişilere gri pasaportun da Valiliklerce düzenlendiği gerçeğitadadır.

Sayıları gittikçe artan bazı Belediyelerde benzeri uygulamalardan bahsedilmektedir. Kişi sayısının binlerle ifade edildiği de açıklanıyor. Kişi başı 5 bin ila 25 bin euro karşılığı bir paradan bahsediliyor.

İçişleri Bakanlığı bu konu ile ilgili soruşturmaları hassasiyetle yapmak durumundadır. Bu rezilliğe katılmış hangi partiden olursa olsun cesaretle üzerine gidilmeli. Geri dönmeyenlerin sayıları dataya çıkarılmalıdır.

Aradan 7 ay gibi uzun bir zaman geçmiş. Konu medyaya yansımasa kimsenin araştıracağı yok. Kamuoyundan gizlemek nedendir?

Yurt dışına devletin gri pasaportu kullandırılarak, Avrupa ülkelerinde hiçbir sorgulamaya, vizeye gerek olmadan serbestçe dolaşımları engellenmeli.

Belediye Meclislerince alınmış kararlarda gidecek kişilerin isimleri, görevleri mutlaka yazılıdır. Belediye Meclislerinde benzeri kararları alıp uygulamaya sebep olan Belediye Başkanlarına işlem yapılmayışı da yanlış ve büyük eksikliktir. Herkes yaptığının hesabını vermelidir.

İçişleri Bakanlığı, her türlü siyasi mülahazanın dışında soruşturmaları yaptırması beklenen bir davranış olacaktır.

Önceleri gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı, çeşitli seminerlere Belediye Başkanları, Meclis Üyelerinden, Belediye Başkan Yardımcıları ve konularıyla ilgili Şube Müdürleri İçişleri Bakanlığı izniyle katılıyordu. İnsan kaçakçılığı ile birlikte büyük boyutlarda kazanç sağlanması, bütçe uygulamalarında tasarruf tedbirlerinin dikkate alınmadan gerçekleştirilmiş olması da ayrı bir konudur.

Gündeme bir bu eksikti, onu da yaşamış olduk. Yaşanan vurgundur.

Emekli bir belediyeci olarak Belediyemizin bu tuzaklara düşürülmüş olmaları nedeniyle de şaşkınlıkla takip ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla...