İyi Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener önceki gün Halk Tv'de bir programa katıldı. Ülkemizin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdi. Milletin düşüncelerine tercüman olarak düşüncelerini paylaştı.

Sorulan soru üzerine, Cumhurbaşkanlığına kesinlikle aday olmadığını ifadeyle güçlendirilmiş parlamento sistemine dönüldüğünde Başbakanlığa talip olduğunu açıkladılar. Milletimizin büyük çoğunluğu büyük bir heyecanla karşıladı. Milletimize ümit olduğunu gösterdi.

Birilerinin uykuları kaçtı. TV kanallarına oturumlara katılan beyninden ve midesinden bağlı köşe yazarları konuştukça batmaya, ülkede yaşananları görmek istemediklerini her gün paylaşır oldular. Bu tipler gerçekleri saptırarak, gizleyerek milleti yanıltamadıklarının farkında bile değiller.

"Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" hastalığına yakalandılar.

Zamanı geldiğinde, Millet İttifakı liderleri bir araya gelir, Cumhurbaşkanı adayını belirler. Sayın Akşener açıklamalarında, Cumhurbaşkanlığını mutlaka kazanacak milletin büyük teveccühüne mazhar olmuş ve olacak bir adayı işaret etmişlerdir. Aday milletin kalbinde yer etmiş, kendisini sevdirmiş, her türlü kumpas ve engellemelere rağmen hizmetler verendir. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna azdır.

Her konuda gerçekleri kabul etmeyen siyasi irade üniversite öğrencilerinin yurt konularında da ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Var olan bir gerçeği inkar ediyor. Bu ülkede 3 milyonu geçkin üniversite öğrencisi var. Yurt kapasitemiz ise 700 bin civarında. Bu açığı, ihtiyacı görmeyen zihniyet öğrencileri de her zaman olduğu gibi terör örgütleriyle irtibatlı gösterme yanlışına düşmüştür.

Kendileri gibi düşünmeyenleri her fırsatta hain, terörist sıfatına sokmak artık demode olmuş, kimsenin yemediği konu haline gelmiştir. Bu millete bu yanlışı kimseler yapmasın.

Gerçekleri milletten gizlemenin, doğruları paylaşmamanın kimseye faydası olmayacak, erimeyi daha da hızlandıracaktır. Uykuları kaçıybeylerin. Koltuk gidiykorkusu gittikçe yoğunlaşıyor. Ama korkunun ecele faydası yok.

Demokrasi hukukun gerçekten üstünlüğü, milletin kayıtsız şartsız egemen olduğu herkesin beklentisidir. Sandıkta sabırla bekleniyor.

Yüce milletimizin değerlerini törpüleyen zihniyet ve destekçileri gereken cevabı sandıkta alacaklardır.

Türk Milleti zekidir, çalışkandır. Her şeyi bilen ve görendir.

Sevgi ve saygılarımla.