Bazen bazı koşullar hayatımızı sil baştan kurmamızı gerektirir. Geçmişte ne tür zorluklarla karşılaşırsanız karşılaşın, daha parlak bir geleceğe doğru ilerlemenin yolları vardır. Hayatımızda birçok kez zorluklarla karşılaşacağız. Ancak durumumuza ince ayarlar yaparak hayatımızın bir sonraki bölümünde durumumuzu iyileştirebiliriz. Ömrümüzün sonunda büyümeyle, aşkla, yıllarla ölçeceğiz hayatımızı. Zorluklara, bizi daha iyi bir konuma getiren ve bizi daha iyiye doğru değiştiren anlar olarak bakacağız.

Hayatta yeni bir bölüme başlamadan önce, bir öncekinin kapısını kapatmamız gerekir. İntikam almak ya da adaleti sağlamakla ilgili bir düşünce döngüsüne takılırsanız, tam anlamıyla yeni bir başlangıç yapamazsınız. İlerlemek için kendinizi gerçekten zihinsel olarak güçlendirene kadar, yeni başlangıçların size getirebileceklerinden faydalanamayacaksınız. Korkunç bir geçmişiniz varsa ve içinde sıkışıp kaldıysanız, hayatınızın ne kadar iyi olabileceğini asla bilemezsiniz. Yapılanın yapıldığını ve değiştirilemeyeceğini anlamalısınız. Zamanda geriye gidip hataları veya travmayı geri alamazsınız. Yapabileceğiniz tek şey bundan, neden olunan kaostan ders çıkarmak ve ileriye dönük daha iyi kararlar almaktır. Kendiniz için daha parlak bir gelecek inşa etmek istiyorsanız, geçmişinizden alabileceğiniz tek şey hayat dersleridir. Geçmişi geleceğinize taşımaya devam etmeyin.

Hayatımızda gördüğümüz tek şey travma ve zorluklar olduğunda, değişimin iyi bir şeye yol açabileceği bir dünya hayal etmek zor. Çocukluk travması olanlar, özellikle bu travmayı geleceklerine taşıyorlarsa, yetişkinliklerinin daha zor olduğunu düşünürler. Unutulmaması gereken önemli bir nokta, kötü olayların iyi olaylara yol açabileceğidir. Bazen, tüm bu zorluklar size geleceğinizde daha iyi kararlar verebilmeniz için değerli şeyler öğretir. Değişim korkusu yaşamak normaldir. Ancak değişimin iyi bir şey olabileceğini hatırlamak çok önemlidir. Bazen o kadar büyülü bir şeyi hak ediyorsun ki ideal senaryonu bulmak yeterince iyi olmuyor. Hikayenin gelişmesine izin verin ve bu yeni başlangıçlarda hayatın sizin için ne gibi sürprizler ve güzellikler hazırladığını görün.

Yeni başlangıçlara başlarken, kendinizi doğru yolda tutmanın en iyi yolu yeni hedefler yaratmaktır. Neyi başarmayı umduğunuza dair iyi tanımlanmış fikirlere sahip bir sürece sahip olmak, onları başarma olasılığınızı artıracaktır. Hayatta gerçekten ne istediğinizi bilmek, onu elde etmek için önemli bir adımdır. Ayrıca, sorumluluk sahibi olmanız için zaman çizelgeleri belirlediğinizde, yolculuğunuzda size rehberlik eder. Bu nedenle, yeni başlangıçlarınız için ulaşmayı umduğunuz hedeflerin bir listesini yapın. Mutluluğunuz, mali durumunuz, sağlığınız ve mutlu olmanıza ve hayatınızın bir sonraki bölümünün kontrolünün sizde olmasına yardımcı olacak diğer şeylerle ilgili hedefler ekleyebilirsiniz.

Güçlü bir topluluk duygusuna sahip olmak, yeni başlangıçlarınızda size yardımcı olacaktır. Hayatınızdaki insanlar sizi ya inşa edecek ya da kıracak. Size yardım etmekte başarısız olan toksik insanların yanındaysanız, asla büyüyemez veya başarılı olamazsınız. Ancak, etrafınızda sizi yükselten, neşelendiren ve başarılı olduğunuzu görmek isteyen insanlar varsa, zamanla daha iyi olmaya devam etmek için daha fazla eylemde bulunacaksınız. Zamanınızın çoğunu birlikte geçirdiğiniz beş kişiye en çok benzediğinizi söylüyorlar. Bu nedenle, hayatta harika şeyler başarmayı umuyorsanız, etrafınızı mutlu, başarılı ve destekleyici insanlarla çevreleyin. Seni aşağı çeken insanları hayatından çıkar. Senin işin insanları iyileştirmek değil. Senin görevin seni daha iyi yapmak. Ve böylece kendinizi geliştirerek daha kaliteli insanları hayatınıza çekeceksiniz.

İyi alışkanlıklar oluşturmak ve kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmak yeni başlangıçlar için iyi bir uygulama olabilir. Her şey yeniyle gelmek ve eskiyi atmakla ilgili. Geçmişte yaşananlar tekrarlanmamalı, bu olaylara yol açan alışkanlıkların yerine yenileri konulmalıdır. Örneğin, zehirli bir partnerle ilişkiye girdiyseniz, bir sonraki ilişkinizde olmasını istediğiniz değerlerin bir listesini oluşturmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ardından, bu değerlere sahip birini bulmak için randevulara çıkarsınız. Güvensizlik anlarında, tarihin tekerrür etmesini önlemek için doğru gelmeyen bir şeye hayır deme alışkanlığını geliştirmeniz gerekecek. Kırmızı bayraklar sergileyen insanları sorgulamak yerine erkenden reddedeceksiniz. Ve bir şeyler ters gittiğinde arkadaşlarınızı, ailenizi ve o eski güzel içgüdüyü dinleyebilirsiniz.

Yeni başlangıçlara atılırken, yeni fırsatlara da bakma zamanı. Örneğin, olumsuz bir ortamda çalıştığınızı fark ederseniz, çalışanların moralinin daha yüksek olduğu işlere başvurmaya başlayabilirsiniz. Her yerde yeni fırsatlar bulunabilir. Ve hepsi kariyerinize bağlı değil. Seyahat etmek, yeni biriyle çıkmak, yeni bir arkadaş edinmek, bir deney yapmak, bir aile kurmak, evdeki durumunuzu iyileştirmek, yeni bir beceri öğrenmek veya bir iş kurmak için fırsatlara bakabilirsiniz.

Yeni başlangıçlar yeni kazanımlardır. Hayatınızın bir sonraki bölümüne girerken, ilerlemenizi izlemek, ne kadar ilerlediğinizi görmek ve ince ayarlar yapmak önemlidir. Yeni bölümünüzde hatalar, hayal kırıklıkları ve başarısızlıklar olmaya devam edecek. Ancak, bu zorluklara rağmen nasıl öğrendiğiniz, büyüdüğünüz ve yön değiştirdiğiniz, nihai olarak başarınızda rol oynayacaktır. Her şeyi doğru yapsak bile hayat mücadelesiz olmayacaktır. Çünkü bünyesinde tahmin edilemez ve birçok hareketli parça var. Fakat kendi zirvelerinizi kutlayın. Başarılarınız için kendinize ödüller ve övgüler vermek için biraz zaman ayırın. Ne kadar ilerlediğiniz için sırtınızı sıvazlayın. Herkes yapmaz. Ama siz yaptınız ya da yapacaksınız…