Demokrasi, hukukun tam bağımsız ve tarafsız olmasına bağlı bir yönetim şekli.

Daha dün “DEMOKRASİ BİZİM İÇİN AMAÇ DEĞİL, ARAÇTIR” açıklamasını yapan köhne, art niyetli, çıkar amaçlı siyasi düşüncenin, bugün ülkemize yaşattığı hukuk rezaletini yaşıyoruz.

İstanbul seçimlerini YSK’da iptal ettiren, itiraz dilekçelerindeki maddeleri YSK kararına geçirmeyi becerenlere İstanbul halkı 23 Haziran’da tokadını yapıştırmış, 13 bin oy farkını 806 bine çıkarmıştır.

Ekrem İmamoğlu karşısında 2 seçim üst üste mağlup olan başta partili Cumhurbaşkanı ve çevresi, demokrasiyi, milletin kararını hazmedemez duruma düştüler.

Şikayetçisi olmayan uydurma bir dava ile İmamoğlu’nu mahkum ettirmek, siyasetin dışına çıkarmanın kendi kurtuluşları olacağını düşündüler. Mahkemenin hakimine çeşitli yollarla telkinlerde bulundular. O şerefli hakim kabul etmeyince hakimi HSK kararıyla, süresi dolmadan Samsun’a tayin ettiler. Devam eden bir maçta hakemi değiştirme olmazsa, mahkeme hakimini değiştirmek de hukuka, yargıya çirkin bir darbeydi. Korkaklar, ödlekler ancak bu şekilde kazanabilecekleri, yanlış hesaba girdiler.

Yeni atadıkları hakim de, talimatı gereği istenen hapis cezasıyla, men cezasını üst sınırdan 2 yıl 7 ay 15 gün olarak açıkladı. Ara üstüne aralar verildi. Talimatlar beklenmişti. Adalet Bakanlığı koltuğuna 3 veya 4’üncü kez getirilen Bekir Bozdağ keyf için getirilmemişti. Talimatları HSK eliyle uygulama görevi verilmişti. Önceki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gerçek bir hukuk adamı idi, hukuka uymayan kararları uygulamazdı. Bozdağ bu nedenle göreve getirildi. Mahkemenin hakimini değiştirdi. İstedikleri kararı sağladılar.

Hukuk katli gerçekleştirildi.

Karar sonrası yaşananlar, bu kararı aldıranlara bir şamar gibi SARAÇHANE’de toplanan on binlerin birlik ve beraberliğini, demokrasiye, hukuka verilen oya sahip çıkıldığını ve sonuna kadar da çıkılacağını haykırdı.

Gerek Ekrem İmamoğlu’nun ve gerekse İYİ PARTİ GENEL BAŞKANIMIZ sayın MERAL AKŞENER’in konuşmalarıyla Saraçhane Meydanı inledi. İMAMOĞLU “HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” tezahüratlarıyla büyük bir coşkuyla kucaklandı.

Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in sayın Cumhurbaşkanınca davası sonrası söylediği sözleri tekrarla “BU ŞARKI BURADA BİTMEYECEKTİR”, “BUNU TARİHE DÜŞÜN” açıklamaları coşkuyu daha da artırdı. On binler “HÜKÜMET İSTİFA” sloganlarıyla Saraçhane Meydanı’nı inletti.

Perşembe günü saat 16.00’da Millet İttifakını oluşturan 6 siyasi partinin Genel Başkanının katılacağı İstanbul’la buluşma “İMAMOĞLU’na destek toplantısı” karara daha büyük tepkiyi gösterecek.

Dün sayın Cumhurbaşkanını İstanbul seçimlerinde iki defa yenmiş İMAMOĞLU’ndan boşuna korkmuyorlar. Koltuklar gidiyor ellerinden. Verdikleri hukuk garabeti kararla gidişlerini çok daha kesin hale getirdiler. Yargı da benim, yürütme de benim, yasama da benim türküsü artık söylenemeyecek.

Aziz millet yapılan bu çirkinlikleri sandıkta cevaplandırıp, ülkeye sıkıntı yaşatanları tarihin kötü anılan çöplüğüne gönderecek.

Sevgi ve saygılarımla…