Konumuza girmeden önce, Nasrettin hocadan günümüze ders niteliğindeki fıkrasını değerli okuyucularımla paylaşmam gerekiyor. Bu fıkrayı başka bir konu için de geçmişte paylaştığımı hatırlıyorum.

Nasrettin hocamız hanımı ile yatarken daha uykuya dalmadan bir fındık faresi hocanın bıyığı üzerinden geçer. Hoca çok rahatsız olur, elini devamlı bıyığının üzerinden geçirir.

Hanımı da bu durumdan rahatsız olur. “Hoca efendi bir fındık faresinden bu kadar mı korktun?” deyince, hoca cevabı yapıştırır. “Hanım hanım, ne korkması, yeter ki yol yapmasın diye uğraşıyorum.” der.

Gelelim güncel konumuza. Bu sıralar herkes hukuktan, hukukun bağımsızlığından söz ediyor. Kınamalarda da bulunuyor.

Hukuk nasıl asfalt yol gibi çiğnenir hale getirilmiş, yaşanmışlıklarla hatırlarsınız. Üçüncü kez Adalet Bakanı iyi hatırlar.

Rahip BRONSON diye biri vardı. ABD’li ülkemizde tutuklu idi. ABD serbest bırakılmasını isterken yetkililerimiz “yargımıza kimse karışamaz. Bu can bu tende olduğu müddetçe cezaevinden kimse çıkamaz.” açıklamasını yapmışlardı. ABD’nin eski Başkanı Trump gönderdiği hakaret dolu mektubu sonrası rahip Bronson derhal tahliye edildi. Özel uçağıyla ABD’ye döndü, sarayda törenlerle karşılandı. Hukukumuz pas pas edildi.

Bir diğer hukuk konusu ise Almanya eski başbakanı Merkel, ülkemizde casusluk ve terör suçlamasıyla tutuklu bulunan Can YÜCEL isimli şahsın derhal serbest bırakılmasını istemiş, istek anında yerine getirilmiş, Can YÜCEL tahliye edilerek hava alanında bekleyen uçakla Almanya’ya döndürülmüştü.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin vatansever Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları dahil, Fetö’nün kumpasına uğratılmış. Kumpası kuranlara devletimizin zırhlı makam aracı tahsis edilmişti. Mahkemede Komutanların karşısına ‘gizli tanık’ uydurması ile PKK’nın önde militanları gizli tanık yapılarak şerefli vatan sever komutanlarımız terörle suçlanıp kumpas mahkemelerince ağırlaştırılmış müebbetlere mahkum edilerek yıllarca cezaevinde yatırılmışlardı.

Hukuksuzluğu kendi siyasi çıkarları için asfalt yol yapanların hatta aynı kişilerin ekranlarda hukuktan, yargıdan söz etmeye hiç mi hiç hakları olamaz.

Hukukta, yanlışlarla siyasi hesaplarla getirildiği durum işte böyle bir gerçektir, yaşanmışlıktır.

Sevgi ve saygılarımla.