-Gazetemizde güzel uygulamalar olmaktadır. ‘ Babadan oğula meslekler’ ‘vefat edenler’ bölümleri de ilgiyle takip edilmekte yaşadığımız dönem öncelerinde bir çok meslek icrasında babadan oğula değil, dededen toruna şeklindeydi. Yakın dönemimizde babadan oğula indirgendi şimdilerde ‘babadan oğula’ meslekler o kadar azaldı ki Selahattin Uçgunoğlu kardeşimiz emekleriyle gittikçe kaybolmaya yüz tutan meslekleri de; ailede aynı meslekten uzaklaşıldığını tespit ediyor.

- Geleceğimize ve günümüz şartlarını değerlendirdiğimizde farklı sonuçlarda ortaya çıkıyor. Bundan ekonominin istikrarlı, düzenli olmayışının büyük etkisi olmakta. Bir esnaf kardeşimizin neredeyse bir yıl içerisinde meslek değiştirmek mecburiyetine düştüğü gerçeği de ortada.

-Bu gidişle birkaç yıl sonunda ‘ babadan oğula meslekler’ bitecektir.

-Soyadı Kanununun çıkmasından önce ve sonrasında da çoğu ailelerin lakapları meslekleriyle özleşmişti. Uçgunoğlunu tebrik ediyorum

-İnşallah meslekler uzun süreli, istikrarlı devam eder. Değişiklikler çoğu zamanda şıkışıklığın beraberinde getirdiği bir sonuç olarak görülmelidir.

-Vefat eden hemşehrilerimiz bölümünde; Orhan Akıllı da yer almıştı. Cenab-ı Allahtan rahmetler niyaz ediyorum.

- 1960 yıllarda şehrimizin yetiştirdiği birkaç inşaat mühendislerinden biridir. Teknik Üniversite mezunudur. Belediyeyi gelir kapısı görenlerden olmamıştır.

-Sakin yapısı , bilgisi ile şehrimize, insanımıza katkıları olmuştur.

- Belediyemizde inşaat mühendisinin bulunmadığı dönemlerde hiçbir karşılık beklemeden katkılarını devamlı vermişti. Eski bir belediyeci olarak yapılanları hatırlamakta bir görevdir. Mekanı cennet olsun.

-Şehrimizin gelişmesine kalkınmasına ihtiyaçlarının karşılanmasına büyük katkılar sağlamış günümüzde unutulmuş değerlerimizi büyüklerimizi konuları olduğunda bu sütunlarda daima saygıyla rahmetle andık, hatırladık.

-Bu değerlendirme hatırlatmalarımız devam edecektir.

-Yine eski bir belediyeci olarak birlikte görev yaptığımız rahmetli değerli belediye başkanlarımızın o günlerdeki şartlarda tüm olumsuz koşullara rağmen nasıl bir şevk ve heyecanla görevlerini yaptıklarını yine bu sütunlarda ifade ettim. Kamu oyu ile paylaşmaya gençlerimize önceki yöneticilerimizi, hizmet edenlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz .

- Geçmişini tanımayan, bilmeyenler geleceğini şekillendiremezler.

Sevgi ve Saygılarımla.