İki şeye yazık oldu. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.

Cumhuriyete misyonunu tamamlatma çabaları sürüyor. Sonuç nasıl olur bilemiyoruz. 90 yıldır süren "eğri bakış" çok yol aldı.

Umudum odur ki Cumhuriyet'ten daha iyisinin olmadığı kanısı ağır bassın ve gidilen yanlış yoldan dönülsün.

İkinci giden Cumhuriyet Halk Partisi.

Tarihi bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bir asra yakın zamandır ayakta kalmayı başarmıştır.

Çok partili dönemden sonra bir yığın parti kuruldu. Menderes'in Demokrat Parti'si, Ragıp Gümüşpala'nın Adalet Partisi, Türkeş'in MHP'si, Demirel'in Doğru Yol Partisi, Ekrem Alican'ın Yeni Türkiye Partisi, Osman Bölükbaşı'nın Millet Partisi, Turan Feyzioğlu'nun Güven Partisi, Mustafa Timisi'nin Birlik Partisi, Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi, Turgut Özal'ın Anavatan Partisi ve daha birçokları.

Bunlardan Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, ANAP uzun süre iktidar olmuşlardır.

Ancak liderleri gidince hem iktidardan düşmüşler hem de yok olmuşlardır.

Bunlardan yalnız CHP ve MHP liderleri değiştiği halde kuramsallığını sürdürebilmişlerdir.

CHP devlet kuran bir partidir. Yeri gelince bu bir övünç kaynağı olur. Doğrudur da o CHP kurallarını ve kuramsallığını önde tutan, yöneticiler koltuktan çok ülke çıkarlarını ve parti çıkarlarını gözetenlerden oluşurdu.

Şu CHP'nin bugünkü haline bir bakıy musunuz? Hırs öylesine gözlerini bürümüş ki ne CHP'nin tarihi özelliği ne de ülke çıkarları onları bağlıyor.

Eğer bunlarda birazcık da olsa ülke sever parti severlik olsaydı, önünde koskocaman bir yerel seçim varken bir yenilgiyi daha göze alarak koltuk kavgasına girmezlerdi.

Biri çıktı kurultay istedi. Öteki bul yüzde 51'i dedi. Yüzde 51 değil de yüzde 49'da kaldılar. Bu da bir işaret değil mi?

Hani diyordunuz ki yüzde 51'i savunurken geri kalan yüzde 49'un hakkı ne olacak? Şimdi sen niye uymuyorsun söylediğin söze Kılıçdaroğlu?

Şöyle veya böyle partililerinizin yarıya yakını değişim istiyor. Neden bu isteği yerine getirmiyorsunuz?

Gerçi kurultay olsa ne yazar. Aday Kılıçdaroğlu'yla Muharrem İnce olacak al ötekini vur birine.

CHP çöküşe geçmiştir. Onarımı zör yaralar almaktadır. Bu kadrolarla iyiye yönelik bir tavır da görünmüyor. Gelin sağduyuyu kullanın çatı çatırdarken çöküşü önleyin.

Şemsiyesi altında toplanılacak birini bulun. Gerçek CHP'lilik örneği verin.

Ne Kılıçdaroğlu ne İnce bu yükü taşıyamaz. Değişim gerekli hem de acilen. CHP'ye bu ülkenin ihtiyacı var hem de çok.

Yoksa yazık olur CHP'ye. Atatürk'ün kemikleri işte o zaman sızlar. İsmet İnönü de kalkar, CHP'yi bu hale getirenlerin yakasından kapar siz misiniz devleti kuran partinin yöneticileri, "hadi canım sen de" der.