Ülkemiz İzmir Seferihisar-Sisam Adası arasında meydana gelen, resmi açıklamalara göre 6,6 şiddetindeki depremle sarsıldı. Son resmi açıklamalara göre 100 vatandaşımız hayatını kaybetti. 994 vatandaşımız da yaralandı. Vefat edenlere rahmetler ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Depremin özellikle Bayraklı bölgesinde 17 binayı yıktığı, onlarca binanın da kullanılamaz durumda olduğu anlaşıldı.

Depremle ilgili olarak konularında uzman olanlar zeminin uygun olmadığı konusunda görüş birliği içindeydiler.

Deprem sonrası yüzü geçkin insanımızı zşartlar altında beton yığıntıları içerisinden canlarınıtaya koyarak kurtaran görevlilerin tamamını yürekten kutluyorum. Her kurtarılış sonu gözyaşlarını tutamayan kahramanlara binlerce teşekkürler.

İmar, planlarının arazi şartlarına göre yapılmadığı, değişikliklerin de isteklere göre teknik hiçbir kurala uyulmadan yapılması 5-6 katlı yerlere 12 kat ruhsat verilmesinin can kayıplarına neden olduğu gerçeği artık görülmeli, rant hesaplarına alet olunmamalıdır.

İmar planlarının yapımı belediyelerin görevi iken sonradan yapılan düzenlemelerle bakanlığın, Toki'nin ve başka başka kurumların resen imar planı yapma yetkisi, yerel yönetimleri yok saymak, rantı yukardan tanzim, çarpıklığın nedenlerindendir.

Bu sütunlarda imar affı yasasının, yasal dayanağının olmadığını, yıkılacak durumda kaçak yapılmış, imarına aykırı yapılmış yapıları affetmek, karşılığında para tahsil etmenin sakıncalarını, can ve mal kaybına neden olacağını defalarca yazmıştım.

Sayı Adalet Bakanı açıklıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmalara başladı diye. Soruşturmaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ve bu tehlikeli yasaya kabul oyu veren milletvekillerinden başlamalı.

Depremde kurtarma ekiplerinde görev alan kurumlara teşekkür açıklamalarında belediyelerin çalışmalarını katkılarını adeta yok sayıyor. Hiç olmazsa böylesine birlik içinde olunması gereken dönemlerde, beyinler siyaset çirkinliğinden kurtulmalıdır.

Bu ayrımcılık, ötekileştirme, dışlamanın daniskasıdır.

Bu davranışların artık aziz milletimizde karşılığı da yoktur. Emek veren canınıtaya koyan, imkanlarını seferber eden her kuruluşa, kişiye takdir ve teşekkürler...

Sevgi ve saygılarımla...