Bugünün işi değil. Uzun suredir Türklük ve Cumhuriyet birilerine batar oldu.

İşe Atatürk'ten, İnönü'den başlıyama asıl sindirilemeyen Türklük ve Cumhuriyet.

Adam diyki "Milli Mücadeleyi keşke Yunan kazansaydı"

Bu adamın bir özlemi var. Ben onun için adama hak veriyorum.

Milli Mücadeleyi Türk Milleti ve Türk Ordusu kazandığı için adamın özlemi yerine gelmemiş.

Adı Kadir olarak kalmış.

Halbuki Yunanlılar kazansaydı adamın adı, İlyadis, Yorgadis, Tirifan olacaktı. Çünkü anası yunanların elinde kalacaktı.

Oda o özlemi duyarmış. Bu özlemi yerine gelmediği için üzüntülüymüş.

Ders kitaplarından Türklüğü vurgulayan şiirleri çıkardık. Okullardan andımızı kaldırdık. "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyemez olduk. Statlara Atatürk yerine hayvan katliamı simge alanı olan "arena" adını koyduk.

Şimdilerde de benliğinden uzak bir yalaka sürüsü türedi. Kurtuluş Savaşı'nın armağanı olan, her söylendiğinde Türklük duygularımızı göklere çıkaran vücuttaki her tüyü aya kaldıran marşlarımızdan biri olan İzmir Marşı birilerine daha çok batar oldu.

Antalya stadında futbol seyircisi İzmir Marşı söylüyor, Antalyaspyöneticileri rahatsız oluydaha bir çok yerde olduğu gibi.

En son bir okul müdürü çıktıtaya İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan. Çocukların okuduğu İzmir marşına karşı çıkıyor. Ama öğrencileri susturamıyor.

Susturamazsınız yalakalar susturamazsınız. O coşku damardadır kandadır.

Okul müdürü bay Selamettin "burada Atatürk Lise'nin marşından başka marş söylenemez" diyor. Yanılıyorsun bay Selamettin. Okulun marşı yalnız Atatürk Lisesi'nin marşıdır. Ama İzmir Marşı bir milletin, Türk Milleti'nin marşıdır ve her yerde coşkuyla gururla söylenir.

O bir direnişin, bir kurtuluşun var oluşun marşıdır. O yalnız sana ve senin gibilere yaban gelir. Türklüğü yüreğinde yaşayanlara, Milli Mücadeleyi içinde büyütenlere her akşam söylenmesi gereken bir dünyaya dikleniş ninnisidir.

Birkaç gün önce yurt dışında Avrupa şampiyonu olan Vakıf Bank Voleybol takımı da şampiyonluğun ardından sahada 10. Yıl Marşını söyledi. Helal olsun o kızlara.

Ulan yalakalar biraz büyüklerinize bakında onları örnek alın. Dün, "Laiklik anayasadan çıkarılmalı" diyen TBMM başkanımız bile bugün "Ben Cumhuriyetçiyim" diyor.

Siz böyle şeyleri böyle büyüklerimizden daha mı iyi biliyorsunuz?

Bay Selamettin eğer kendinden bir endişen yoksa o marş sana damarındaki kan gibi gerekli. Ama diyeceksin ki " bendeki kan sizin düşündüğünüz kandan değil", o zaman bir diyeceğim var. O görevden ve öğretmenlikten hemen çekil.

Bu sözüm yalnız sana değil, senin gibilerin hepsine. Anadolu da bir söz vardır. Güneş doğmadan önce zifiri bir karanlık çöker doğa'ya. O karanlığın ardından güneş doğar ve doğa apaydınlık olur.

Güneşin karanlığı yırtıp ışıklarını karanlık üstüne salmasına da "şafak söküyor" denir.

Hani türkü bile vardır ya "şafak söktü yine sunam uyanmaz"

İster uyan, ister uyanma sunam. Çok sürmeyecek şafak sökecek. O zifiri karanlık sizi boğacak, Cumhuriyet düşmanları ve yalakalar.