Behzat Deresi eski yerleşim alanımızı güneyden kuzeye, Yeşilırmak doğudan batıya, sağ ve sol sulama kanallarımız da Gümenek’ten regülatörlerden başlayarak Yeşilırmak’a paralel, 35-40 km. uzunluğunda topraklarımıza bereket kaynağıdır. Yapanlara duacıyız.

Karşıyaka – 600 Evler bölgemizdeki nüfus, eski yerleşim alanını geçmiş durumdadır.

DSİ Sulama kanalları inşa edilirken DSİ, kanalın sağında ve solunda bakım amaçlı yollar da yapmıştır. Kamulaştırmıştır. Belediyemiz zamanında bu yolları genişleterek İmar Yolu haline getirmiştir.

Sağ sahil sulama kanallarındaki kuzeydeki yol, Dive Deresi’nden başlayarak, Karayatak, Gezirlik, Esentepe, Karşıyaka’yı takiben 600 Evler altından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne kadar uzanıyordu ve yol trafiğe açık taşıt yoluydu.

Birkaç sene önce 600 Evler bölgesindeki bir trafik kazası sonrası Kanal Yolu 600 Evler Yolu üzerinde, araç trafiğine kapatılmıştır. 600 Evler Orhan Gazi Caddesinde bir sinyalizasyon mevcuttur. Çok yakın bir mesafede kanal geçidinde de sinyalizasyon uygun olmayacaktır. Ancak 40-50 senedir trafiğe açık taşıt yolu için, hız kesiciler, engeller, ikaz levhaları, ikaz sinyali konulmak suretiyle yol trafiğe açılabilir. Bölge sakinlerinin bu konuda yoğun talepleri vardır. Kaldı ki kanal kenarı yol, güzergah boyunca 5-6 noktada dikey yolları da keserek devam etmektedir. Örnekleri çoktur.

Yolu araç trafiğine kapatmak çözüm değildir. GOP. Bulvarında bile ölümlü kazalar yaşanmıyor mu? Gerekli teknik tedbirler alınarak belirtilen yol, bölge halkının istifadesine sunulmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla…