"Teşekkür ederim" 

"Tebrikler!" 

"Ailemizin bir parçası olduğun için çok mutluyuz." "Seni seviyorum." 

"Bana yardım ettiğin için teşekkür ederim." 

Muhtemelen bu cümleleri daha önce duymuşsunuzdur. Size çok sevildiğinizi, değer verildiğinizi, takdir edildiğinizi ve değerli olduğunuzu hissettirmiyorlar mı? İnsanların sizi yaptıklarınızdan ve kim olduğunuzdan dolayı sevdiğini ve takdir ettiğini hissetmekten daha samimi ve sıcak bir şey yoktur. Görüldüğünü ve istendiğini hissediyorsun! Bundan daha iyi bir duygu olmadığını biliyoruz. 

Bu yazımızda mecazi (ya da gerçek) bir sırt sıvazlama hissinden ve DEĞERLİ hissetmekle ilgili detaylardan bahsediyoruz! 

Değerli Hissetmeye Daha Derin Bir Bakış

Kendimizi değerli hissettiğimizde, önemli olduğumuzu ve iyi bir iş çıkardığımızı hissederiz! Kim böyle hissetmek istemez ki? 

Değer verildiğini hissetmek genellikle çalışanların işyerinde nasıl hissettikleri ile ilişkilendirilir ve elbette her çalışan bu şekilde hissetmek ister! Çalışmanızın bir fark yarattığını ve performansınızın ve sıkı çalışmanızın takdir edildiğini hissetmek istiyorsunuz. Ancak değerli hissetmek hayatımızın diğer alanlarında da kendini gösterebilir. 

Romantik ilişkiler, değerli hissetmeyi özlediğimiz bir yerdir. Partnerlerimizin her gün onlar için yaptığımız küçük ve büyük şeyleri görmelerini istiyoruz. Aşk, pratik yapmayı seçtiğimiz bir şeydir ve bu seçimin (ve çabanın) takdir edilmesi, kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayabilir! 

Ancak değerli hissetmek, romantizm ve ofis ile sınırlı değildir. Bu, hayatınızın tüm yönlerini aşan bir şeydir. Çabanızı bir şeye harcadığınızda, bu çabanın tanınmasını istersiniz. Bu tanıma ebeveynlerden, kardeşlerden, arkadaşlardan, çevrimiçi insanlardan gelebilir, adını siz koyun! Ama bu tanınmayı elde ettiğinizde, çok sevildiğinizi ve ÇOK değerli olduğunuzu hissedersiniz! 

Değerli Hissetmek Zihinsel Olarak Nasıl Görülür?

Değerli hissetmenin zihinsel sağlığınızı etkileyebileceği bazı noktalar şunlardır: 

  • Genel mutluluk
  • Güveni artırma
  • Daha iyi uyku
  • Artan üretkenlik
  • Yaratıcılık kıvılcımları
  • İyi düşünceler

Değerli Hissetmek Fiziksel Olarak Nasıl Görülür?

Evet, değer verildiğimizi hissettiğimizde elbette sıcak ve tüyler ürpertici bir duygu oluyor ama bu duyguyla birlikte gelen başka fiziksel duyumların da olduğunu biliyor muydunuz? Evet! Ve en iyi yanı, hepsinin gerçekten olumlu olması. Kötü his yok, sadece iyi olanlar! 

  • Azaltılmış stres ve kaygı
  • Artan dikkat ve odaklanma
  • Artan motivasyon
  • Geliştirilmiş üretkenlik