Çin’de 2019 yılında ortaya çıktığı açıklanan Koronavirüs salgını, varyantlar değiştirerek canlar almaya devam ediyor.

Dün açıklanan verilere göre vaka sayımız yüz bini geçti, vefat sayımız günlük 217 olarak açıklandı. Mavi harita da hikaye çıktı.

Salgından vefat edenlerin sayıları, yetkilileri hiç endişelendirmiyor. “Hafif geçecek, sonu geliyor.” açıklamaları, aşı karşıtlarına cesaret veriyor. Avrupa’da da salgın çığ gibi yayılıyor.

Başından beri Sağlık Bakanının muğlak, uyarıcı olmayan temenni ve tavsiyeleri can kayıplarının da artışına neden oluyor.

Yetkili makamların açıklamaları, örneğin, TÜİK, enflasyon, işsizlik, sağlıktaki kayıplarımızla ilgili söylenenlere güven gittikçe sıfırlanıyor. Aşısızlara her serbestiyi verenlere güven kalmıyor.

Ne var ki biraz şeffaf olun. Milletle doğruları paylaşın, gerçekleri ifade edin. Nereye kadar gizlilik, saklamak… Milletten hiçbir gerçek saklanamaz. Saklıyorum diye düşünenler de günü geldiğinde bir gün hesabını vereceklerini unutmasınlar.

Bir de grip vakalarından bahsediliyor. Grip aşısını yaptıramayan bir Sağlık Bakanlığı var. Yaşlılarımız eczanelerde günlerce aşı, aşı diye perişan edildiler. Aşı yok ki!

Yanlışını, hatayı kabul etmek de bir erdemdir.

Bilim Kurulu olmuş ‘itaat kurulu.’ İsimlerinin önünde kocaman Prof, Doç ünvanları da yer alıyor. Gereğini yapamıyorlar. Dedikleri, tespitleri birileri tarafından yok sayılıyor. Ben daha iyisini bilirim zihniyeti, her şeyi ben bilirim, ben açıklarım hastalığı, her gün yüzlerce insanımızı canından ediyor.

Gerçekleri, doğruları milletimizle paylaşan hocalarımıza, doktorlarımıza belirli trol çevrelerinden saldırılar, hakaretler, tehditler savruluyor. Bu zavallı satılıklar millete kötülük için seferber edilmişler. Kaybedilen canların hesabını vebalini bu sorumlular nasıl verecek? Zerrecik inanç varsa bunlar dikkate alınır.

Millete zulümdür, işkencedir bu yaşatılanlar.

65 yaş üzeri olanlar vefat etmeye devam etsin, sebep olan yüzsüzler dışarıda kötülüklere devam etsinler.

Bu yaşatılanları milletin unuttuğunu, anlamadığını düşünenler halâ aynı kafadaysalar, sandığın cevabına şimdiden hazırlansınlar. Korkulu rüyaları oluyor zaten.

Sağlıkçılarımıza sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun.

Regaip Kandilimiz üç aylarımız hayırlı olsun.

Sevgi ve saygılarımla.