KKTC devleti; Ada Türklerinin, cefakar, fedakar, yılmaz savunucusu ve lideri rahmetli Rauf Denktaş tarafından kurulmuştur. Kıbrıs Türkü'nün Lideri Denktaş, 1983 yılında yaptığı tarihi açıklamasıyla "KKTC devletinin kurulduğunu, dünyaya ve tarihe açıklıyorum, şeklindeydi.

Rumların amacı adayı doğrudan Yunanistan'a bağlamak, Türkleri yok saymaktı.

1950'li yıllardan başlayan zulüm ve katliamlarla Rumlar, sonuç alacaklarını zannediyordu.

1957 yılında ilkokul son sınıfta öğrenci iken, belediyenin önünde toplanmış Tokatlı hemşehrilerimize kürsüden hitap eden o dönemde belediye başkanımız olan rahmetli Mesrur Gürgenç Hocamızın Kıbrıs Türkü'nün nüfusunu 120 bin kimse düşünmesin çünkü Kıbrıs Türkü'nün nüfusu Türkiye'mizin nüfusuyla birlikte 15 milyon 120 bindir, açıklamasının meydanı dolduranlarca dakikalarca alkışlandığını bizzat yaşayanım.

Rahmetli Menderes ve Rahmetli Fatih Rüştü Zorlu'nun başarılarıyla Londra ve Zürih anlaşmaları imzalanmış, Türkiye'miz garantör devlet hakkını elde etmişti.

Rahmetli Rauf Denktaş öncesinde de Türk'ün lideri Rahmetli Dr. Fazıl Küçük'tü.

1974'te Rumların saldırıları, katliamları artınca, Rahmetli, Başbakan Bülent Ecevit hükümeti önce bütün diplomatik teşebbüslerde bulunmuş, sonunda Rahmetli Dışişleri Bakanımız Turan Güneş'i İngiltere'ye göndermişti. Görüşmelerden sonuç alınamayacağını gören Turan Güneş, Ecevit'i arayarak parola gereği "Ayşe tatile çıkabilir" mesajını verince 1974 Temmuz 20'sinde Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiş oldu.

Baskılar, tehditler, ambargolar devletimizi, kararlı tutumundan vazgeçiremedi.

Kıbrıs Türkü'nün lideri Rahmetli Rauf Denktaş'ın 1983'te Dünya'ya ve tarihe not düşüren açıklamasıyla KKTC Devleti resmen göreve başlamıştı.

Ne hazin ve vahim bir durum var ki; kabulü asla mümkün değil. Hiçbir Arap, Müslüman ülke KKTC Devletini tanıma cesareti gösterememiştir çoğu platformlarda. Sözde Müslüman, kardeş dediğimiz ülkeler Yunanistan'ın yanında yer almışlar ve hala olmaya da devam etmekteler.

Aynı vahim tablo Türki Cumhuriyet devletleri için de geçerlidir.

İki devlet tek millet saydığımız Azerbaycan bile KKTC'yi tanıyan ülke olmamıştır.

Kıbrıs Türk'ünün Lideri Rahmetli Rauf Denktaş'a da bizden yanlışlar yapılabilmiştir. Şehirlerimizde konferanslar vermesi engellenmiş, Rum dostu Talat'a destek çıkılabilmiştir.

Daha ağırı, görevleri uşaklık olanlar, Türk düşmanları, Denktaş'a FETÖCÜ çamurunu sıçratmaya da gayret gösterebilmişlerdir.

Dün yaşananları, yaşatılanları ve yaşatanları aziz milletimiz asla unutmayacaktır. Beyinlerde, arşivlerde kayıtlıdır bu belgeler.

Kıbrıs Türkü için canlarınıntaya koymuşlara minnet borcumuz vardır. Mekanları cennet olsun.

Riyakarlık ve ikiyüzlülüğü meslek edinmişlere zaten söylenecek söze bile yazık.

Sevgi ve saygılarımla...