Samsunspor, forması ile Kadına Şiddeti kınamış. Selam sana Samsunspor. Çoklarımızın göremediğini görmüşsün.

Kadının insan yaşamındaki yeri çok ayrıdır. Bunu bazı aymazlara anlatmak çok zordur.

Hz. Muhammed "Cennet anaların ayağının altındadır." diyor. Her kadın bir anadır.

Hun İmparatoru Metehan "Ben bunların hanıyım, (hanımını göstererek) O da benim Han'ım" diyor.

Atatürk, Dünyanın birçok ülkesini çok geride bırakarak kadına seçme - seçilme hakkı veriyor.

Kadının tarihsel gelişiminde Türk kadınının ayrı bir yeri vardır.

O vatan savunmasında, bağımsızlığın korunmasında hep önde yürümüştür.

Erzurum işgalinde Rusların Erzurum tabyalarına saldırmasında erkeklerin savaşta olduğu bir sırada Nene Hatun adında bir gelin 4 aylık çocuğunu kayınvalidesinin kucağına bırakıy"bu anasız babasız büyür ama vatansız büyüyemez." diyerek satırı kapıyor...

Erzurumlu kadınları da bu uyarıya çağırarak elinde balta, satır, kazma olan bir kadındusu oluşturarak Erzurum tabyalarını Ruslara karşı koruyorlar.

Kara Fatma, Kurtuluş Savaşımızın büyük kahramanlarındandır. Asıl adı Fatma Seher'dir. O da Erzurumludur. Beyi binbaşıdır, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olmuştur. İki oğlu da şehittir.

Sivas Kongresinde Atatürk'e gelir, cephede savaşmak istediğini söyler.

Atatürk'ten onay alır, 48'i kadın olmak üzere 700 kişilik birlik kurar, Sakarya, Dumlupınar, Büyük Taarruz'da savaşlara katılır. Büyük başarılar sağlar. Teğmenliğe kadar terfi eder. Kendine bağlanan maaşının bir kuruşuna dokunmadan Türk Kızılayına bağışlar.

Kendine Kara Fatma denilmesini bazıları cesur ve gözü kara bir kadın olduğu için Atatürk tarafından "Kara Fatma" denildiğini söyler.

Bir başka görüş de kocası ve çocukları şehit olduğu için giysileri ve bindiği atı da kara olduğundan kendine "Kara Fatma" denildiği yönündedir.

Öyle veya böyle, O milli mücadelenin kadın kahramanlarından biridir. Yalnız Kara Fatma değil, binbaşı Ayşe, Tayyar Rahmiye, kılavuz Hatice, asker Saime de Kurtuluş Savaşımızın asker kadın kahramanlarındandır.

Bin bir güçlükle İnebolu'ya kaçırılan cephaneyi kar kış demeden 400 km. yolu kağnı arabasıyla yürüyüp Polatlı'ya cepheye ulaştıran, donarak ölen, açlıktan ölen, çocuğunun üstündeki yorganı "Millet malıdır, nem kapmasın." diyerek mermilerin üstüne örten İnebolulu kadınların Dünyada bir örneği yoktur.

Tarihleri şanla şerefle yurt sevdası, vatan aşkı ile dolu Türk kadınına karşı yapılan bugünkü uygulamalar büyük bir aymazlıktır. Kadına ihanettir, saygısızlıktır, seviyesizliktir.

Güneş balçıkla sıvanmıyor. Türk kadını tüm aymazlıkların ve duyarsızlıkların üstesinden gelecektir. Bugün değilse yarın. Her karanlığın sonu aydınlığa çıkar.

Kutluyorum seni Samsunspor. Gerçekleri sen görmesi gerekenlerden önce görmüşsün.