"Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı" adlı bir programın uygulanmasının Tokat'ta yapılmasına karar verilmiş

Program Valiliğin koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülmektedir.

çok yerinde bir başlangıç, çocuklardan başlayarak gençliğe giden yolda toplumsal bir uygulamataya konmuş

Organize yapılmış, maçlara başlanmış sonucun iyilikler getirmesini umuyorum

benim asıl ilgimi çeken İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu'nun konuşmasındaki vurgular

Sayın Göksel Topaloğlu geçmişteki sosyal yaşantımızı öylesine sıralamış ki, nostaljik bir anlatımla ve özlemli bir duyguyla. Sanki geçmiş sosyal yaşantımızdan bir parçanın belgeseli gibi.

Mahalle maçlarına konulan kurallarda öyle. Hep geçmişteki kurallar. O kurallar ki, yansız, yönsüz ve dürüstlük üzerine oturtulmuş güvene dayalı kurallar.

Topaloğlu, çocuğun yetişmesindeki eksikliklere ilgi çekerek, olması gerekenleri ve olmaması gerekenleri de sergilemiş. Komşuların, diğer komşu çocuklarını sahiplenmelerini günümüze taşımış.

Toprakla suyla oynamamış, bir ağaca tırmanmamış çimde yuvarlanmamış koşarken düşüp dizi kanamamış çocuklara dikkat çekmiş.

Bu günkü çocuk yetiştirme sistemimize de çok hoş bir benzetme yapmış "steril çocuklar" demiş "koşma yavrum, dokunma çocuğum, yapma evladım diyerek büyüttüğümüz çocuklarımızı bir gün garip davranışlar içinde buluyoruz" diyor.

Çok daha derinlere inmiş Emniyet Müdürümüz, ben kısa bir özet verdim.

Aynen katılıyorum ve diyorum ki çocuk sokakta büyümeli. Çember çevirerek, topaç döndürerek, sek sek birdir bir, körebe oynayarak, ip atlayarak, yağmur yiyerek, çamura belenerek, arkadaşıyla kavga yaparak, kavga yapanları ayırarak, kavgada sopa atarak, sopa yiyerek, kavgada arkadaşına yan çıkarak.

İstemlerimiz özlemlerimiz iyide bu çocuklar için sokak hani nerede?...

Evinin kapısından adımını atan çocuklar için sokaklar tehli-keyazıyor.

Şimdi her çocuğun elinde bir cep telefonu... Sanal bir kuşak geliyor. Hem beden sağlığı bozuk hem de ruh sağlığı bozuk.

Spkarşılaşmaları bu bozuk düzenin önünü kesmek için gerekli ve çok önemli

projeyi uygulayanlara ve yarışmalara katılan gençlerimize başarılar diliyİl Emniyet Müdürümüz Sayın Göksel Topaloğlu'nu konuya gösterdiği duyarlılık nedeniyle kutluyorum.