Ekim ayına ait enflasyon rakamları açıklandı.

TÜİK rakamlarına göre enflasyon yıllık bazda % 85,51, yeniden değerlendirme oranları da % 122,93 oldu.

Uzmanların enflasyon tespitleri de % 185,51 oldu.

Hayat pahalılığı olanca hızıyla yükseliyor. Hiçbir teknik müdahale, düzeltme, düşürme gayreti de yok.

Parası olan çok küçük bir azınlık, parasına para katıyor. Kur korumalı mevduat hesapları da ballı, kaymakta faiz gelirlerinden nasibini alıyor.

Dar ve orta gelirliye Cenab-ı Allah sahip çıksın.

Marketlere, pazarlara bir bakın adeta yanıyor.

Üretimin bol olduğu yaz aylarında bile piyasa kış fiyatlarını aratmadı ise 2023’ten medet beklemek hayal aleminde yaşamaktır. Bir rüyadır. Millete verilmeye çalışılan, maaşların bolca artırılacağı dışı şeker içi zehir gibi biber acısını içermektedir.

Bu ekonomik politikalarla, maaşları yüzde 100 artırsanız bile piyasa fiyatları bunun çok daha üzerinde olacak, maaşlar yine kuşa dönecektir.

Yeniden değerlendirme oranı yüzde 122,93 olduysa, bu vergi, resim ve harçların miktarının 2023’te yüzde 112,93 oranında artırılacağını şimdiden açıklamaktadır. Kaşıkla veriyor gözüküp, kepçeyle geri almaktır.

Bankalar geride kalan 8 ayda 450 milyar kâr etmiş.

Bu para faiz parasıdır. Milletin parasıdır. Burada NAS nerede kalmıştır?

Temizlik imandandır. Öyle mi? Geçen sene sıradan 4 adet içeren beyaz banyo sabunu 13,50 iken bugün 48-50 TL olmuşsa, kimseler hikaye anlatmasın. Hikaye dinleyecek çocuklar büyüdüler, masal devrini çoktan kapattılar. Yaşlılarda yaşatılmış hikayeleri halen dinleyen varsa onlara “İYİ UYKULAR” tavsiye etmek gerek.

Çoğu gitti azı kaldı. Aziz milletimiz bu sıkıntıları asla hak etmiyor.

Sevgi ve saygılarımla.