Memur ve emeklilerine %30 oranında bir ilave uygun görüldü.

Verilen bu zamla memur emeklilerinden çoğunluğunun aylığının, asgari ücretin hiç uygulanmadığı şekliyle altında kaldığı gerçeği yaşatılmıştır. Bu bir ilktir.

Memuriyetlerinde Müdür, Müdür Yardımcısı, Şef gibi yönetici konumunda hizmet etmiş, en az 25 yıl çalışmış kamu görevlilerinde bulunmuşların bugün asgari ücretin de altında maaşa mahkum edilmelerinin vebali bu sonucu uygun görenlerin boynunadır. TBMM'deki müzakeresinin oylamasında koşa koşa oylamaya yetişen, artışları engelleyerek red oyları kullananlar vebalin en büyük sahipleri olmuşlardır.

Milletvekili aylıklarının yolluk, ödenek hariç 73 bin TL'ye, milletvekili emekli aylıklarının ise 51 bin TL'ye çıkarıldığı ülkemiz şartlarında, adaletsizlik vicdanlarda mahkumdur.

TBMM'de önceden milletvekili sayısı 450 idi, şimdi ise 600 vekilimiz var.

Önceden sadece Bakanlarımız vardı, şimdi ise her bakanın 3-4 yardımcısı var. Bir o kadar da danışman, müşavir kılıfı altında koltuk sahibi yapılanlar vardır.

Millet ittifakının programları hazırlanırken ülkemize, milletimize gereksiz külfetler getiren yapılaşmalara son verilmesi, tasarruf önlemlerinin başını çekecektir.

Memur ve memur emeklileri sandık önlerine geldiklerinde yaşatılan bu haksızlığın hesabını soracaktır.

"Ben yaptım, oldu." devri kapanmak üzeredir.

Bu gerçek asla hatırdan çıkarılmasın.

Sevgi ve saygılarımla.