Dün 08 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü'ydü. Sadece çalışan kadınların günü değil, çalışmayan kadınlarımız ve ev kadınlarımız, işsiz olup iş bekleyen tüm kadınlarımızın günüydü. Tüm kadınlarımızın günlerini kutluyoruz.

Geçen gün 7 Mart'tı. Televizyonlara çok acı veren haberler düştü. Samsun'da bir sapık boşandığı eşine caddetasında işkence ediyor, tekmeliyor. Hem de 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde... Utanç verici bir durum yaşanmıştır.

Olay sonrasında haber, kanallara düşünce; etkili ve yetkililerimiz hep bir ağızdan olayı kınadılar. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladılar.

Aynı gün bir kadın evinde 4 çocuğunun gözleri önünde kocası tarafından öldürüldü.

Aynı etkili ve yetkililerimizden bu katliamla ilgili hiçbir kınama açıklaması yapılmadı. Acaba izin mi alamadılar? Geçen 65 gün içerisinde 67 kadınımız öldürülmüş.

Cezaların yetersiz oluşu kadın cinayetlerinde en büyük etkendir. Son 18 yılda 6750 kanımızın cinayete kurban gittiği açıklanıyor. Can güvenliği sağlamakla mükellef olan iktidarın caydırıcılığı sağlayacak düzenlemeyi yapmayışı katillere, canilere cesaret veriyor.

Kına mesajları yayınlayacağınıza ağır müeyyideler getiren, cinayeti işleyeni bin defa düşünmeye sevk edecek ağır cezalar getirilmelidir. Bunu yapmak bizi yönetenlere görevdir, sorumluluktur.

Çocuk yaşta evliliklere müsamaha gösterenler de aynı vebalin sorumlusudurlar.

TV'lerin öğleden sonraki yayınlarına bakın. Küçük yaşta kaçırılan, yanlış yollara sevk edilen çocuklarımıza, kadınlarımıza yapılanları görevli yetkililer hiç mi takip etmezler, vazifeli olmazlar? Vahim bir tablo vardır. Her geçen gün kadınlara kurulan tuzaklar daha da çeşitlenmektedir. Bu konuları haber yapıp gündeme getiren kanallar olmasa durum daha da vahim olacak.

Toplumumuz her geçen gün daha da sıkıntılı bir dönem yaşıyor. İnsanımızda hoşgörü, sabır, müsamaha kalmamış. Geçim sıkıntıları aile içi gerginlikleri daha da arttırıyor.

Cenab-ı Allah sonumuzu hayır eylesin. Herkes görevinin gereğini canları korumak amaçlı süratle yapmalıdır. Ölenin yaşam hakkını korumak idare edenlere asli görevdir.

Sevgi ve saygılarımla...

TEŞEKKÜR

Geçirmekte olduğum rahatsızlığımı, teşhisle,

kısa sürede tedavi ile beni sağlığıma kavuşturan

600 Evler Aile Hekimimiz Uzman Dr. Sayın Tuğçe Tekeli'ye

Aile Hekimliği Hemşiresi Sayın Özlem Taş'a

Teşekkürlerimi arz ederim.

Salih Ertaçoğlu