Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen deprem afeti üzerinden 15 gün geçti.

Resmi açıklamalara göre 40 bin vefat edenimiz 100 bin civarında yaralımız oldu. Binlerce yıkık enkazlar arasından da 12 bin afetzedemiz canlı kurtarıldılar. Çadır, Konteyner, Seyyar Mutfak ve Hastanelerde yeni yeni devreye sokuluyor.

Yıkılan binalarla ilgili tespitler, teknik veriler savcılarımız nezaretinde toplanıyor. Sadece Müteahhitler tutuklanıyor.

Bir tarafta enkazdan canlı çıkarılmayı bekleyen yakınlar, diğer tarafta enkazların başında dikilmiş iş makineleri ve kamyonlarda enkazları biran önce kaldırmanın hesabında

On binlerce bina yıkılmış, 40 bin can kaybı yaşanmışken bir mahkemenin yıkılan otelle ilgili gizlilik kararı vermesi sonucunu şimdiden açıklar durumdadır. Neyi niçin gizlerseniz her şey önünde, “AYIPTIR”. 1999 depremi sonrasında açılmış 600 davanın hiçbirinden cezai bir karar çıkmamış. Yanlışı hata yaparak on binlerce insanın canına sebep olanlara ne yazık ki yargı gereken cezaları vermemiştir. Sonucunda da yaşadığımız depremlerde yine canlarımızı malları kaybediyoruz. Yargı gerektiğini yapamadığı sürece bu acıları çekmeye sanki mecbur ve mahkûm ediyoruz.

İkinci bir skandalda İstanbul Valiliğine ait, okullar ara tatile girmiş. İkinci dönem başladı ve 93 okul yıkılacak durumda. Tehlikeli olduğu için 52 bin öğrenci başka okullara nakledilecek. Maraş depremi yaşanmasıydı bu öğrencilerimiz göz göre bilinerek Allah korusun aynı felaketleri yaşayacaktı. Milletten hiçbir şey gizli kalmıyor. Kendi kendinizi kandırıyorsunuz. Yine diyorum ki Allah korkusu, birazcık vicdan. İnşaat bizim işimiz, gördük sonuçlarını.