Herkes mutlu olmak ister. Ancak çoğumuz çoğu zaman gülümsemeyi özlüyoruz. Sonuçta yoğun bir hayat yaşıyoruz. Hepimiz başarıların peşinden koşmakla meşgulüz. Birbiri ardına öncelikli görevlerimiz var. Hayatta önceliklerimiz neler? Yoğun programımızda mutluluğa ayıracak vaktimiz var mı?

Bir süre düşünelim. Kimsiniz? Neden bu dünyadasınız? Neden bu hayat size verildi? Hayatınızı yaşamaya değer buluyor musunuz? Unutmayın: Mutluluğunuzu daima geleceğe ertelerseniz, hayatınızı yaşamıyorsunuz demektir. Sadece hayatı boşa harcıyorsunuz. Hayat bir armağandır, bu yüzden tadını çıkarın.

Hayatın amacını bulmak ve hayatta ilerlemek için çaba göstermeye devam etmek önemlidir. Ancak, en önemli şey yüzünüzde bir gülümseme tutmaktır.

Gülümsemek zor mu?

Gülümsemek neden bu kadar zorlaşıyor? Gündelik şeyleri aşıp gülümsemek sizce zor mu? Tamam. Test edelim. Ziyaret etmeyi en sevdiğiniz yer neresi? Ne zaman bu dünyadaki en mutlu insan olduğunuzu hissediyorsunuz? Gözlerinizi kapatın ve bir süre o güzel yeri düşünün. Gülümsediğinizi görebiliyorum.

Günlük hayatımızdaki diğer her görev gibi, gülümsemeye de zaman ayırmamız gerekiyor. Ne olursa olsun, çoğu zaman yüzünüzde bir gülümseme olmalı. Bu hayatınızı mutlu bir şekilde yaşadığınızın işaretidir. Yüzünde gülümseme olan bir kişi, daha fazla mutluluk çeker.

Genelde insanlar bir şey elde ettiklerinde mutlu olacaklarını düşünür. Bazıları mutluluklarını yeni bir arabaya veya akıllı telefona sahip olacakları zamana erteler. En son ne zaman böyle bir başarı elde ettiğinizi hatırlıyor musunuz? Bundan sonra mutluluğunuz sonsuza kadar sürdü mü? Hayır. Sadece birkaç gün sürer ve daha mutlu olmak için başka bir şeyin peşinden koşmaya başlarsınız.

İnsanlar evlerinde böyle bir lüks olmadığı zamanlarda mutluydular. İş yerlerinde ya da evlerinde bu kadar kolaylık olmayınca da yaşıyorlardı. Küçük şeylerde mutlu olmak için yetenekleri vardı. 

Gülmek bedava…

Hayatta istediğiniz tüm lüks şeylerin bir bedeli vardır ama bir gülümseme bedavadır. Herkes saklar ama nerede olduğunu unutur. Bulun onu.

İşe giderken yolculuğunuzda doğayı da fark ediyor musunuz? Çiçeklere ve ağaçlara bakın. Farkına varırsak bizi mutlu edecek inanılmaz titreşimleri var. Gökyüzüne bakın. Etrafınızdaki insanlara bakın. Hepsi de karşısındaki yabancıdan bir gülümseme bekliyor. Onlara kendi tebessümünüzden verin.

Mutlu olmak için ihtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz. Bu yüzden büyük bir şey beklemeyin. Hayat çok hızlı geçiyor. Akışa katılın.