Bu sabahki gündemin temeli, 24 KASIM Öğretmenler Günü… Bütün öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğretmenlik çok yüce görevlerden. Çocuğunuzu emanet ettiğiniz anne babadan sonra emanet edilen güvenilir makam.

Günümüzde öğretmenlik olabildiğine incitilmiştir.

Bizi yetiştiren ilkokul öğretmenlerim, rahmetli Saibe Tuncay, Bedriye öğretmenimi rahmetle anıyorum. Başöğretmenimiz rahmetli Bedri Altınok’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.

Birlikte coşku ile İstiklal Marşımızı söyletir. Sabahları derse girmeden “Andımız” büyük bir coşku ile söylenirdi. Arada okula girerken “Niksar’ın Fidanları” türküsünü neşe içerisinde söylerdik. Başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk’e rahmetler olsun.

İnşallah gelecek yeni yönetim anlayışı içerisinde, öğretmenlerimiz hak ettikleri güzelliklere kavuşurlar. Tamamı kadrolu olur. Köy okullarımız yeniden açılır, köyler canlanır. Göçe de çare olur, atanamayan öğretmenimiz kalmaz. Bu günlere kavuşmak kendi ellerimizde. Kendinden başkasını tanımayan, öğretmene hak ettiğini vermeyenler, hak ettiklerini mutlaka bulacaklardır.

Bu sabah TV haberlerini izliyorum. “İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın beraat etmişler. Mahkeme ayrıca tutuklu kaldıkları günler için de kendilerine tazminat ödenmesine karar vermiş. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.

İstanbul’un Valisini, Emniyet Müdürünü tutuklatıp mahkum ettiren zihniyet, eski Genel Kurmay Başkanımız vatansever İlker Başbuğ’u yargılatan, karşısına terörist Şemdin Sakık’ı gizli tanık çıkaran Türk düşmanları, hainler bu ülkede en yetkili yargı organlarında görev almışlardı.

O ihanet kararlarını verenler, aldıranların bir bölümü yurt dışına kaçarak kurtulduklarını sanmasınlar, benzeri kararları siyaseten vermeye kalkışacaklar da kaçanları unutmasınlar.

Sonra çıkarız, Demokrasi, hukuk deriz. Geçin bunları. Yapılanlar, yaşananlar, yaşatılanlar ortada.

Değerli Valimize, emniyet müdürümüze geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Sevgi ve saygılarımla…